Děti vystavují jídlo

Mělník - Máme rádi jídlo je název výstavy prací žáků výtvarného kroužku ZŠ Mělník Pšovka. Díla budou vystavena v Kavárně Marlen v ulici Legionářů od neděle 1. října. Výstava potrvá do pondělí 30. října.

Drakiáda patří k podzimu

Mělník - Tradiční Drakiáda na Chloumku se uskuteční v sobotu 7. října od 13 hodin na chloumeckém letišti RC Klubu Mělník za střelnicí. Návštěvníky čeká zábavné odpoledne s draky, soutěže o ceny, nafukovací atrakce, simulátor RC létání, výstava RC modelů či překvapení z nebe.

Zásahové vozy mšenských dobrovolných hasičů budou možná už letos hasičskou zbrojnici opouštět novými vraty. Právě výměnou vrat by totiž měla začít zásadní obnova celé hasičárny.
Vrata zbrojnice už několikrát zbrzdila hasiče

Knihovna ožije besedou

Neratovice - Beseda O neratovických kronikách a kronikářích je připravena ve zdejší městské knihovně Neratovice na čtvrtek 5. října od 17.30 hodin. Účastníci budou mít příležitost setkat se a besedovat s bývalým kronikářem města Alešem Novákem a dozvědět se víc o historii Neratovic. Program knihovny rovněž nabízí v pondělí 9. října od 18.30 hodin zábavný večer na téma Austrálie. Australský večer v knihovně otevře vyprávění čerstvých zážitků manželů Houškových.

Jak se vážou knihy

Neratovice - Ve zdejší městské knihovně bude možné se naučit dělat záložky i vázat knihu v rámci akce Knihařská dílna. Tvořit se bude v pondělí 2. října od patnácti hodin. Rezervace míst je možné provést po telefonu, nebo přes email knihovny.

Týden knihoven startuje

Neratovice - V rámci akce Týden knihoven připravila Městská knihovna Neratovice v týdnu od pondělí 2. října do pátku 6. října pestrý program. Na návštěvníky čeká celý týden burza knih, komentované prohlídky knihovny a zákulisí, zápisné pro děti zdarma a amnestie pro dlužníky. A navíc se v pondělí uskuteční Knihařská dílna, ve středu bude možné se seznámit s e-knihami, čtvrtek přinese Deskohraní a besedu o kronikách. Podrobný program týdne je prezentován na webových stránkách knihovny.

Žáci 1.A ze ZŠ Jungmannovy sady v Mělníku paní učitelky Jitky Kopecké.
Představujeme prvňáčky ze ZŠ Velký Borek a ZŠ Jungmannovy sady Mělník