Po 14. hodině ji naposled viděli na hřišti na sídlišti Na Výsluní. Dívku v růžové bundě a s růžovým batohem, která měla u sebe pestrobarevný deštník s motivem koní, hledaly od večera desítky pátračů: na 30 policistů, čtyři desítky profesionálních i dobrovolných hasičů, všichni dostupní strážníci městské policie.

Jakub Vinčálek z ředitelství středočeské policie Deníku řekl, že se zapojil také policejní vrtulník s termovizí – a s hledáním na Labi pomáhali i policisté z poříčního oddělení. Nikdo nemohl tušit, zda se nehraje o čas – podle očekávání totiž dívka odešla z domova kvůli zhoršenému prospěchu z matematiky…

Pátrání, vyhlášené policií s nejvyšší naléhavostí v režimu „dítě v ohrožení", mohlo být těsně před desátou večer ukončeno. Až z Čelákovic na Praze-východ totiž přišla ta nejlepší zpráva: dívenka se našla – a je zcela v pořádku. Jen ty obavy kvůli počítání, které skutečně byly motivem stojícím na počátku všech starostí, prý ustaranou školačku stále trápí…

Ukázalo se, že zatímco se v Neratovicích rozjelo rozsáhlé pátrání, dívka nastoupila do vlaku a dojela právě do Čelákovic. Tam požádala neznámou ženu, zda by si z jejího mobilu mohla zavolat rodičům. Žena ji vzala k sobě domů – a zatelefonovala sama.

Rodiče byli podle Vinčálkových slov právě na služebně neratovické policie – a tak dobrá zpráva rázem dorazila na dvě nejdůležitější adresy. „Policisté z Neratovic neprodleně informovali kolegy z oddělení v Čelákovicích," řekl Deníku Vinčálek. Když dívku pak vyzvedli čelákovičtí policisté a potvrdilo se, že není důvod k dalším obavám, mohlo být pátrání odvoláno. S velkou úlevou!