Zpráva, že Italská ulice, kterou auta objíždějí stavbu průtahu, bude v létě zavřená, zarazila místní řidiče. Na sociálních sítích se opakovala shodná otázka: Kudy máme v době neprůjezdné Italské jezdit, když zůstane zavřená i část Mladoboleslavské, kde se staví most?

Podle mělnického místostarosty Milana Schweigstilla ale nemá být neprůjezdná celá Italská. „Od začátku července se zavře část Italské směrem od Pražské ke křižovatce u hospody 
U Ještěra. Jde o asi čtyřicet metrů silnice, která je ve špatném stavu a kde se má dělat i kanalizace," vysvětlil místostarosta s tím, že až budou práce hotové, přijde na řadu povrch zbývající části Italské. Tam mají práce postupovat po jízdních pruzích.

„V době zavření části Italské bude lokalita stále přístupná od Mladoboleslavské ulice, ale s omezením, kyvadlový jednosměrný provoz bude dále řídit semafor," připomněl Milan Schweigstill.

Auta jedoucí z Pražské ulice zamíří po průtahu, který už bude v té době v jejich směru otevřený, přes Mladoboleslavskou a Polskou se pak dostanou do Italské. Objedou tak zavřenou část Mladoboleslavské se stavbou mostu.

Opravy povrchu vozovky 
v Italské by měly být hotové ještě o prázdninách.

Od začátku června bude 
v provozu alespoň polovina mělnického průtahu, jednosměrně z Pražské do Mladoboleslavské, v opačném směru bude dále platit objížďka přes Nemocniční.

Stavba mostu v Mladoboleslavské má skončit v září.