Starosta obce David Rameš, který je zároveň jednatelem místní organizace chovatelů, sdělil, že došlo k částečnému vylepšení vnitřních prostor v přízemí vymalováním stěn a rovněž výměnou světel. Pro zvířata jsou připraveny nové pozinkované klece. Prostor je tak vzdušnější a světlejší. „Chceme dál na vylepšení areálu pracovat a stejně upravit i horní patro a venkovní areál,“ podotýká David Rameš.

Letošní výstava byla v pořadí již dvacátá první. „A stále se nám daří. Báli jsme se, jak to letos bude vypadat, vzhledem k loňskému suchu, kdy někteří chovatelé rušili chovy. Ale zvířat je dost a spousta se jich už v sobotu prodala. Jsme rádi, že se tradice drží a máme lidem stále co nabídnout,“ dodává starosta. Součástí expozice je i prodej chovatelských potřeb a výstava tak nabízí návštěvníkům komplexní servis.

Na letošní ročník přijeli také návštěvníci od rakouských hranic, ze Šumavy a z Tachovska. Přivítáni byli taktéž vzácní hosté - předseda a místopředseda ústředního výboru Českého svazu chovatelů.

Zámek Mělník ožil jarmarkem
OBRAZEM: Mělnický zámek ožil tradičním jarmarkem
Největší sekvoje v České republice rostou v Ratměřicích.
Největší sekvoje v České republice rostou v Ratměřicích
Jindy volné zelené plochy u kostela svatého Vojtěcha v neratovické Vojtěšské ulici zaplnily před Velkým pátkem pouťové atrakce.
Před velikonoční koledou se děti vyřádí na atrakcích

Marta Dušková