David Rameš, Cítov
V noci ze soboty na neděli jsme se vrátili z Francie, do Paříže jsme měli trochu v úmyslu jet, ale nakonec jsme to časově nezvládli. Ještě že tak. I tak byla situace po celé zemi touto tragickou událostí silně poznamenána a obávali jsme se i avizovaného uzavření francouzských hranic. K tomu naštěstí nedošlo, probíhaly jen kontroly.

Martin Luksík, Kralupy nad Vltavou
Cítím vztek, bezmoc, lítost, smutek. Strach ne, obavy ano.

Ondřej Tichota, Mělník
Obavy jsou, ale hlavní je strachu nepodlehnout. Strach je hlavní zbraní teroristů. Jakmile podlehneme, prohráli jsme bez boje. Rozložíme se vnitřně sami, což oni chtějí, a budeme snadnou kořistí. Uvědomme si, že Syřané, Afgánci, Iráčané před tímto utíkají, zažívají to denně. Osobně věřím bezpečnostním službám našim a našich spojenců.

Ivana Siranová, Mělník
V souvislosti s tragickými událostmi ve Francii mám velké obavy z teroristických útoků u nás v České republice, jelikož jsou teroristé fanatici, a přestože nemají důvod zabíjet nevinné lidi, tak je bezostyšně bez slitování usmrcují, ať se jedná o děti či ženy. Mám rodinu a poslední dobou přemýšlím, jak ji uchránit před případnými nepokoji a říkám si – Evropo začni už konečně konat…

Dita Vejvodová, Neratovice
Obě naše děti jezdí do hlavního města sportovat, takže po událostech v Paříži obavy samozřejmě máme.

Stanislav Mareš, Cítov
Prozatím obavy nemám, ale dnešní doba je tak rychlá, že se situace může změnit ze dne na den. Stačí k tomu třeba jen jedno nelichotivé vyjádření, které může zapůsobit jako pověstné bodnutí do vosího hnízda.

František Ohem, Liběchov
Ano, vidím to i z jiného úhlu.

Hana Lejtnarová, Mělník
Ano, útoky se mohou odehrát kdekoliv, a tedy i u nás. Neznamená to ale, že bychom se měli stáhnout a omezovat svůj veřejný život, protože zasévání strachu, toho právě chtějí teroristé dosáhnout. Chybou je, že jsme si dlouho nalhávali, že v Evropě se tohle stát nemůže, i když zde už nějaké útoky byly.

Šárka Linhartová, Kralupy nad Vltavou
Já rozhodně ano. Nemyslím si úplně, že budou přímo tady, ale v Německu, ve Francii a v zemích, které jsou teď plné lidí, které nikdo nelegitimoval a mezi kterými jsou i radikálové a nebo lidé, ovlivnění tou jejich zvrhlou kulturou.

Alena Herinková, Mělník
Ano, mám strach. To snad ani nejde myslet si, že se nic neděje.

Martin Prislupský, Býkev
Mám a jsem přesvědčen, že nejsem sám, kdo tyto obavy sdílí. Evropská komise naprosto zaspala, navíc kroky německé kancléřky v otázce imigrace jsou těžko pochopitelné. Tito lidé, co přicházejí do Evropy, se našim podmínkám nepřizpůsobí a je jen otázka času, kdy se něco podobného jako v Paříži stane někde jinde v Evropě. Chce to jediné, aby evropští politici přestali pouze tlachat a začali už konečně v otázce imigrace činit rázná a konkrétní opatření.

Dalibor Státník, Praha
V neděli jsem se vrátil z Bratislavy a Vídně. V obou městech byl po sobotních událostech klid. Ve vídeňské galerii Albertina byly velké fronty na výstavy, metropole žila klidným nedělním životem. Před více než sto lety sužovali nejen Francii anarchisté, házeli bomby na prezidenty, stříleli na politiky, dnes o tom ví jen historici. Evropa to vydržela. Nikdo si nepřeje nic jiného, než prožít spořádaný plnohodnotný život, a tak se nesmíme bát. To by bylo to nejhorší.

Iveta Fonioková, Kostomlaty pod Řípem
Když se nad vámi položenou otázkou zamyslím, tak musím napsat, že ano. Protože si myslím, že problém Islámského státu není pouze problémem konkrétních států, ale celé Evropy. A teroristům Islámského státu je už úplně jedno, kde udeří.

Václav Hruška, Neratovice
Samozřejmě mám protože terorismus se může vyskytnout kdykoliv a kdekoliv, Čechy nevyjímaje. Médiím člověk věřit nemůže vůbec, protože mlží a spoust věcí i zlehčují. Bojím se že brzy můžeme zažít teroristický útok i my a že moje děti nečeká nic pěkného.

Miroslav Hrdý, Dolní Beřkovice
Samozřejmě, že obavy z teroristických útoků mám.

Milan Vejtruba, Neratovice
Za tři sta padesát let jsme se my Češi nedokázali integrovat podle rétoriky Evropské unie do naší nejpočetnější menšiny. Tak jak se chceme porovnat po dobrém s mnohem problematičtější většinou nových osadníků? Jen velmi těžko po dobrém… Bez ohledu na nejušlechtilejší bruselské úmysly. A že budou lítat při kácení toho lesa třísky, to už je všem, i těm nenapravitelným optimistům z povolání, jasné.

Radim Vajchr, Mělník
Mám strach z toho, že ani toto nepřivede evropské politiky k rozumu a svojí nečinností budu připravovat půdu podobným excesům. My se nesmíme bát, my musíme konat. Nečinnost a přehlížení pravého stavu, to mě děsí.

Jiřina Michovská, Ledčice
Obavy určitě mám.

David Vačilja, Horní Beřkovice
To, co se stalo v Paříži, je hrozné. Je mi moc líto všech, kteří přišli o své blízké. Nebojím se o Českou republiku, ale o celý svět.

Marcela Antonínová, Mělník
Ne, nemám strach, je však potřeba se zamyslit nad současným děním především v Evropě a učinit takové kroky, aby se tak tragická situace už nikdy neopakovala. Domnívám se, že to ale bude úkol nesmírně těžký!