Podle ředitelky Jiřiny Hereinové hostila škola téměř tři sta dětí i dospělých. Prohlédli si učebny i další prostory Komendy, jak se škole mezi místními říká, seznámili se i s ukázkami výukových pomůcek, technikou a pracemi žáků. Mohli zavítat i do kavárničky, ve výtvarné dílně se pustili do zdobení perníčků nebo testovali svou šikovnost při pletení košíku.

V sekci volné zábavy byla připravena sbírka známé stolní hry pexeso, žertovné hudební kvizy a rébusy. Fungovalo tam i improvizované televizní studio.
Především děvčátka, která se přišla jako budoucí školačky seznámit s prostředím, nadchlo malování na obličej nebo je maminky svěřily do rukou mladých.

Do programu se během dne svým opakovaným vystoupením zapojovali i žáci prvního stupně.
A aby den otevřených dveří nebyl jen o zábavě, škola prezentovala ukázku činnosti ve sféře výuky anglického jazyka pro budoucí prvňáky. Kdo měl chuť, absolvoval ukázkovou lekci metodou Helen Doron. Jde o techniku vyučování od dvanácti měsíců věku až do čtrnácti let, kdy se děti učí jazyk kombinací vizuálních, sluchových a pohybových vjemů.

Asi největším magnetem v nabídce pro návštěvníky dne otevřených dveří bylo představení kralupského hokeje Martinem Procházkou, českým reprezentantem – mistrem světa z let 1996, 1999, 2000 a 2001 a olympijským vítězem z roku 1998.

Nejvíce zaujala ukázka sedmiměsíčního Boba, mláděte tygra ussurijského, kterého přivedl do skoro plné školní tělocvičny Jaroslav Kána z Veletic na Žatecku, který chová tygry, lva, medvědy hnědé i ocelota a jeho zvířata vystupují ve filmech i reklamách. Chovatel šelem byl se svým tygrem také v show Jana Krause. V kralupské škole doprovodil prezentaci mnohými zajímavostmi o této vzácné šelmě a její náročné drezúře.
A jak byla spokojena ředitelka uvedené školy Jiřina Hereinová: „Den otevřených dveří se vydařil. Přišlo téměř tři sta lidí, což bylo nečekané. Naším cílem je nejen představit školu, ale také připravit smysluplnou zábavu pro celou rodinu, což se, myslím, podařilo. Za úspěchem ale stojí také spousta práce a volného času všech našich zaměstnanců a dětí, kteří se na tento den pečlivě připravují. Už teď přemýšlíme, co zajímavého nabídneme na dni otevřených dveří za rok." (Jiří Herain)