Podle mělnického místostarosty Milana Schweigstilla se příští rok připraví vše potřebné ke stavebnímu povolení tak, aby v případě vypsání vhodné dotace bylo město připraveno k podání žádosti. Už nyní si mohou Mělničané prohlédnout barvité plány a studie ve vstupní hale krytého bazénu. Do neděle 20. května letošního roku se mohou ke studiím vyjádřit a podat případné připomínky nebo návrhy.

„Připomínkovat je možné přímo v hale plaveckého bazénu, kde je umístěn sešit, a nebo například na můj e-mail,“ vysvětlil místostarosta s tím, že se na něj mohou lidé obrátit na adrese m.schweigstill@melnik.cz.

Poté bude v květnu nebo červnu vybrán vhodný projektant, který vypracuje kompletní stavební projekt. „Práci to pro něj zabere asi na šest až osm měsíců a my chceme být připravení na vypsání případného dotačního titulu,“ řekl Milan Schweigstill. Zároveň město zvažuje i možnost, že by si v bance vzalo na zhotovení bazénového světa úvěr.

Ilustrační foto
Řidiče, který popil, zastihli policisté na benzince

Mělnický bazén je jedním z nejstarších v okolí. Postaven byl v sedmdesátých letech a jeho technologie i zateplení budovy jsou již zastaralé.

Současný bazén bude ve své hloubce zachován, jen do něj bude vložena nová nerezová vana. „V budově vzniknou i další tři menší bazény, například pro kojence nebo pro plavecký výcvik. Součástí projektu bude i saunový svět, kde by měly být tři sauny,“ vyjmenoval první místostarosta Mělníka. V objektu by měla být zřízena i nová posilovna a výrazně rozšířeno restaurační zázemí. Chybět nebude ani tobogán.

„Celkově se plocha bazénového komplexu rozšíří o osm metrů. Na délku zůstane budova stále stejná,“ dodal Milan Schweigstill.
Částečná rekonstrukce bazénu už přitom proběhla před dvěma roky a stála devět milionů korun. Tehdy byla opravena střecha, včetně podhledů a upraveno zateplení budovy.

Záchranná služba. Ilustrační snímek.
Záchranné složky si vyzkoušejí zásah u havárie letadla