Mělničtí policisté si posvítili na místní rybáře. Kontrolovali, jak dodržují veřejný pořádek u vodních ploch. Město totiž před časem vydalo novou vyhlášku, která zakazuje táboření a stanování na celém katastrálním území města, kromě kempu.

Policisté s rybářskou stráží se zaměřili hlavně na břehy Labe a Vltavy, rybníky a další tůně ve Vraňanech, Cítově nebo Lužci nad Vltavou.

Podle mělnické policejní mluvčí Markéty Johnové kontrolovali dodržování ustanovení rybářského řádu. „Při této společné akci využili i nový policejní člun Marine," vysvětlila.

Ilustrační foto.
Za divokou jízdu hrozí starostovi vězení

Během jediného odpoledne zkontrolovali skoro 100 lidí. Rybáře upozorňovali, aby v místě lovu dodržovali pořádek a také zmíněnou vyhlášku. „Policisté varovali před nocováním, tábořením a stanováním v době od půlnoci do čtyř hodin do rána," řekla Johnová.

Někteří lidé ještě loni totiž tábořili u vody celé léto. Zůstával tam po nich nepořádek, který pak museli uklidit členové mělnického Českého rybářského svazu. Ten, podle předsedy Ivana Černíka, platí za likvidaci odpadků dvakrát za rok skoro 40 tisíc korun jen za úklid kolem vodní plochy Baraba.

Na několik nedostatků policisté během kontrol narazili. „S hříšníky vyřešili porušování předpisů na místě domluvou," dodala mluvčí s tím, že podobné kontroly budou pokračovat.

Další dva rizikové přechody pro chodce v Krombholcově a Fibichově ulici jsou nyní bezpečnější pro obyvatele a návštěvníky Mělníka.
FOTO: Mělník má bezpečnější přechody