Mezi nejmenšími dětmi, které nastoupí do mšenské mateřské školy, není snad jediné, kterému by učitelka Adéla Kummerová nepadla do oka.

Děti ji prostě milují. A zřejmě také proto jméno jejich oblíbené učitelky z mateřinky stálo na nominačním kuponu ankety Řád srdce.

Ve školce bude mladá učitelka v lednu sedmým rokem, stále ji práce nesmírně baví. „Prostě jsem se v tom našla. Práce s dětmi mě naplňuje. Každý den je trochu jiný, děti se navíc mění, tudíž je to takové různorodé,“ líčí milá Mšeňačka, která s malými kamarády tančí, zpívá, cvičí, kreslí i tvoří pěkné věci.

Nedávno společně nacvičili minioperu od Zdeňka Svěráka, s níž vystoupili například na Oživlém náměstí ve Mšeně nebo při rozsvícení vánočního stromečku.

Ve volném čase Adéla Kummerová zpívá v pěveckém sboru Intermezzo, hraje v mělnickém Novém divadle a se svými psy se věnuje canisterapii. S bílým švýcarským ovčákem Kimem a zlatým retrívrem Badym chodila dva roky za dětmi do školky a navštěvovala postižené děti v kaninském učilišti. „Teď už jsou na to staří, proto je zastoupí malý boloňáček. Jmenuje se Cipísek, aby mezi děti dobře zapadl,“ dodává s úsměvem učitelka Adéla.