Bývalé gymnázium v mělnických Jungmannových sadech, které před rokem opustila podnikatelská škola, začne za dva týdny sloužit nejmenším školákům z vedlejší základní školy. Potvrdil to ředitel Dalibor Ullrych.

Soukromá střední podnikatelská škola loni v létě po dvaceti letech zanikla. Na podzim by tam totiž nastoupilo pouhých sedm studentů a v celé škole by jich bylo sotva padesát. Ekonomicky už to bylo neúnosné. Do jara tam pak ještě sídlila likvidační kancelář školy.

Už tehdy starosta města Ctirad Mikeš prohlásil, že město nemovitost prodat nemíní.

Město pak volné prostory nechalo sousední škole, kterou vedle místních navštěvují i děti z blízkých vesnic. „O prázdninách probíhaly stavební úpravy, obě budovy jsou teď propojené, byly opraveny šatny a dvě třídy v přízemí bývalého gymnázia," uvedl ředitel základní školy v Jungmannových sadech.

Třídní učitelky Veronika Tesařová a Petra Slaninová tak budou v prvním dni nadcházejícího školního roku vítat prvňáčky a jejich rodiče v nových prostorách.
Možné využití dalších prostor v bývalém gymnáziu bude podle Dalibora Ullrycha záviset na počtu žáků.

„Stávající systém se dvěma třídami v každém ročníku se od letošního září mění," vysvětlil, že v šestém ročníku bude vedle A a B i třída C. Navštěvovat ji budou zejména děti ze škol v Mlazicích a Hořína.

„V nejbližších letech můžeme očekávat, že budeme třídu C v šestém ročníku opět potřebovat," připomněl ředitel školy, „může to znamenat i přechod na ročníkový model dvě třídy na prvním stupni, tři na druhém."