„Není možné zavřít oči a říkat, že to, co se děje ve světě, se nás nijak nedotýká. Strážníci musí mít samozřejmě více otevřené oči," konstatoval ředitel Městské policie Mělník Ladislav Hošmánek, podle něhož ovšem strážníci nebudou sami vymýšlet žádná opatření ani nechystají větší dohledy ve městě.

„Všechno konzultujeme s vedoucím mělnického obvodního oddělení policie. V případě potřeby budeme přijímat společná opatření," připomněl šéf mělnických strážníků a dodal, že chystají společné schůzky se státními policisty, kde budou probírat věci, k nimž v souvislosti s teroristickými útoky došlo.

Kralupští strážníci začali ve svých služebních automobilech preventivně vozit neprůstřelné vesty. Potvrdila to jejich ředitelka Eva Kostlivá a uvedla, že by ve městě rádi posílili hlídky, ale v současné době řeší nedostatek strážníků.

„Spolupracujeme se státní policií, což probíhá na velmi dobré úrovni. A v rámci migrační politiky dostáváme z ministerstva vnitra pravidelné zprávy o aktuální situaci. Strážníci tak jsou informováni například o naplnění migračních středisek, o trasách, jimiž k nám migranti proudí, máme i informace o jejich počtech a národnostech," přiblížila Eva Kostlivá.

Žádné problémy v souvislosti s migranty podle ní naštěstí zatím v Kralupech nad Vltavou nebyly.

Pokud by ovšem v budoucnu nastala bezpečnostní rizika, kralupští strážníci by se zaměřili především na ochranu veřejných budov a míst s velkou koncentrací lidí ve městě.

Velitel neratovické městské policie Rostislav Oplt uvedl, že se nedomnívá, že by k teroristickým útokům mělo dojít v Neratovicích: „Pokud by opravdu mělo k něčemu takovému dojít, zřejmě by to bylo v Praze nebo jiných velkých městech."

Přesto neratovičtí strážníci nenechávají nic náhodě a dohlížejí na průběh většiny větších společenských akcí ve městě a zaměří se na kontroly podezřelých osob.