Po počátečních rozpacích mohli soutěžící přeskočit část seznamování, protože z původních pěti přihlášených týmů se do kralupského oblastního kola dostavily pouze čtyři týmy, všechny z pořádajícího Dvořákova gymnázia. Tým z kralupské základní školy v Třebízského ulici se totiž z turnaje nakonec pro nemoc omluvil.

První skupinové zápasy byly především rozehřívací a týmy je braly spíš jako test soupeřů. Však se s nimi podle pravidel pro čtyři týmy ještě jednou utkají v pavouku.
Play-off už bylo ostřejší, neboť týmy věděly, co mají jeden od druhého čekat a jaké mají jejich soupeři slabiny. Už v prvním pavoukovém zápase rozdrtil tým Tvoje Máma tým Melouni a Jablko na skóre 20:0, čímž se posunul o krok blíže k vytouženému prvnímu místu a s ním spojené hře Sochy v Akci. Bohužel však byli těsně zastaveni týmem Fičáci, který se nakonec umístil na první postupové příčce.

Celkem ve více než stovce turnajů v pIšQworkách do tohoto pátku poměří síly dvanáct set třicet pět přihlášených týmů.

Z krajských kol vzejde celkem čtyřiadvacet finalistů, a to jak z České republiky, tak i ze Slovenska. Sto dvacet studentů se mezi sebou utká o titul nejlepších pIšQworkářů roku 2015 na Fakultě sociálních studií brněnské Masarykovy univerzity 27. listopadu letošního roku.

Hlavním pořadatelem soutěže pIšQworky je spolek Student Cyber Games. Soutěž se koná pod záštitou Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy a všech krajů České republiky. Spolupořadatelem pIšQworek je už od roku 2012 Masarykova univerzita v Brně.

Podrobnější informace o soutěži naleznou zájemci na webu soutěže www.pisqworky.cz, kde se seznámí rovněž s pravidly pIšQworek.


Anna Kocianová

Výsledky
1. místo Fičáci (Dvořákovo gymnázium Kralupy – Lukáš Simon, Tereza Vlasáková, Tomáš Košťál, Pavel Tóth, Filip Vodička)
2. místo Tvoje Máma (Dvořákovo gymnázium Kralupy – Jan Pokorný, Ondřej Vokoun, Martin Prokopič, Marek Hanousek, Tomáš Gruber)
3. místo Unknown (Dvořákovo gymnázium Kralupy – Veronika Elznicová, Michaela Juříčková, Tomáš Mitlöhner, Josef Novák, Kryštof Kuptík)