V tamním multifunkčním centru začne oblíbený kulturně vzdělávací festival Beřkovický podzim, který je podle manažera multicentra Davida Vačilji určen nejen pacientům nemocnice, ale i pro ostatní návštěvníky.

„Díky setkávání duševně nemocných s veřejností se festival snaží ukázat důležitost psychiatrické péče a přesvědčit společnost k větší toleranci a porozumění. Zároveň se nám v rámci festivalu daří bourat bariéry mezi okolní světem a nemocnicí, která dlouhá léta neprávem nesla cejch něčeho temného a negativního," vysvětlil David Vačilja a dodal, že i letos se mají návštěvníci Beřkovického podzimu na co těšit.

Desátý ročník týdenního festivalu nabízí koncerty, divadelní představení a například i výstavu šperků a bižuterie. Nejlákavější bývají večerní akce, které začínají vždy v 19.30 hodin.

„Festival v pondělí zahájí hudební představení Greenhorns s Honzou Vyčítalem, úterní večer bude patřit muzikálové zpěvačce Magdě Malé, týden nám ve středu rozpůlí zábavný pořad Miniestráda Ivana Mládka, kdy jednotlivá vystoupení spojí známé písničky Banjo Bandu," vylíčil manažer multicentra, který má každoročně program festivalu na starosti. Jedním z největších taháků festivalu podle něho bude ve čtvrtek koncert Václava Neckáře, který bude spolu se svým bratrem Janem vzpomínat na své začátky na jevišti i ve filmu. „Diváci se mohou těšit na známé písně jako je Václavák, Lékořice nebo Stín katedrál," doplnil David Vačilja.

Festival v pátek večer uzavřou herci pražského divadla Artur s představením Svaté neřesti, kde se v hlavních rolích představí Bořek Slezáček, Bára Mottlová, Braňo Polák a Kristýna Janáčková.

Pacienty nemocnice v rámci Beřkovického podzimu čeká také etno muzikoterapie, koncert dětského pěveckého sboru Lužáček, promítání filmů nebo přednáška o střední Americe.

Na večerní akce, které jsou přístupné veřejnosti, je nutné si rezervovat vstupenky. A to elektronicky na e-mailu multicentrum @pnhberkovice.cz nebo telefonicky na čísle 731 655 577.