O tom, zda se obec k mezinárodní akci připojí, rozhodují radní nebo zastupitelé. Například v Neratovicích se ale vlajka vyvěšuje tak dlouho, že letos se její umístění na budovu městského úřadu už ani neschvalovalo. Podle místostarosty Tomáše Hrodka jde  o samozřejmost. „Loni prošel návrh jednomyslně a bez jakýchkoli připomínek. Neměli jsme proto důvod myslet si, že se v letošním roce názor radních na tuto věc nějak radikálně změnil," poznamenal místostarosta a dodal, že nemá pocit, že by Neratovice byly v tomto ohledu výjimečné. „Jsme jenom jedno z mnoha měst po celém světě, které vlajku vyvěsí. Nezávislosti Tibetu fandíme," uzavřel Tomáš Hrodek s tím, že vlajka se na radnici objeví v neděli 10. března. Tedy v den čtyřiapadesátého výročí povstání Tibeťanů proti čínské okupaci.

Tibetskou vlajku už mnoho let vídají také obyvatelé Mšena. Tajemnice úřadu Miluše Flígrová Jizbová potvrdila, že radní i letos vyvěšení vlajky schválili.

Podporu Tibetu vyjádří také Mělník a Kralupy nad Vltavou. Na tamních radnicích ovšem vlajka poprvé zavlaje už v pátek. Mělník se podle mluvčí městského úřadu Heleny Vavřinové k této kampani přidává už dlouhou dobu. „Letos budeme mít vlajku vyvěšenou přinejmenším počtrnácté," řekla Vavřinová.

Tibetskou vlajku byste naopak marně hledali v Tišicích. Podle starosty Pavla Končela ovšem nejde o žádnou politickou záležitost, jen o technický problém. „Bohužel jsme se jako zastupitelstvo nedokázali včas sejít a vyvěšení vlajky schválit," poznamenal.

Starosta Kostelce nad Labem Josef Chalupa sice Tibeťany podporuje, ani v jeho městě se ale vlajka neobjeví. „Tímto symbolickým gestem se nic nezmění, bylo by spíš potřeba celosvětově zatlačit na Čínu," řekl starosta.