„V nejbližších dnech dojde k podpisu smlouvy na dopracování studie, vypracování dokumentace k územnímu rozhodnutí a  dokumentace ke stavebnímu povolení. Po získání stavebního povolení, což bude trvat přibližně rok, může začít samotná výstavba. Zároveň můžeme s lékaři ze současné polikliniky podepsat předběžnou smlouvu o nájmu, která jim bude garantovat pronájem ordinace či jiných prostor,“ říká neratovický starosta Roman Kroužecký.

V mělnickém muzeu byly zahájeny projekty pro školy zaměřené na dopravní výchovu v souvislosti s probíhající výstavou Dopravka včera a dnes.
Preventivní akce pro děti již probíhají

Dále také vysvětluje, že se snaží najít možnosti pro urychlení celého procesu. Jednou z nich by mohlo být například použití technologie modulární výstavby objektu polikliniky, které by mohlo celkovou dobu stavby zkrátit minimálně o jeden rok. „Navštívil jsem několik staveb vystavěných touto metodou. Již několik měsíců jsem v kontaktu s firmami, které tuto technologii vyrábějí a dodávají. Výhodou je i to, že se podřídí architektovi a projektantovi. Výsledná stavba je pak k nerozeznání od staveb realizovaných běžnými stavebními technologiemi. Základní podmínkou je ale shoda architekta a projektantů s případným výrobcem modulárních dílců,“ doplňuje starosta.

V nejbližší době by měla proběhnout schůzka se všemi lékaři, kterým by tak měly být zodpovězeny všechny jejich dotazy.

Kralupští sokolové uspořádali pietní setkání
Kralupští sokolové uspořádali pietní setkání
Ilustrační foto
Mělník zmodernizuje kamerový systém