Dům ve starší pražské zástavbě stojí už dlouhé desítky let. Současné majitele před koupí uchvátil. Jak přiznali, doslova si ho zamilovali na první pohled. I díky možnosti v něm mít zimní zahradu. Právě propojení s přírodou patří k jejich vnitřnímu nastavení.

Prostor kuchyně a obývacího pokoje má plochu 55 metrů čtverečních. V bílém laku je kuchyňská linka i varný ostrůvek.
Minimalistické, přesto útulné. Interiér nového bydlení v Brně vypadá luxusně

Rekonstrukce byla náročná, šlo o takzvanou totálku. Tedy že v domě zbyly jen obvodové zdi s tím, že zůstala původní dispozice.

Obyvatelný prostor domu se však podstatně rozšířil o půdní prostor. Vestavěním vikýřů tak vznikly dva plnohodnotné dětské pokoje i místnost pro všechny, kde je domácí posilovna a kino projekce. Otáčelo se i schodiště, aby bylo možné praktičtěji vstupovat do sklepa, do kterého se vchází skrytými dveřmi rovnou z kuchyně. Technická místnost je v patře.

Místo s kino projekcí.Místo s kino projekcí.Zdroj: se svolením Kamily Jarkovské a Grand Prix architektů

Přirozené propojení objektu s přírodou odráží životní styl rodiny. Hlavním cílem bylo snoubení terasy a kuchyně tak, aby běžné práce v kuchyni a následné stolování byly co nejpraktičtější.

„Kde se nakonec setkáme u jídla s členy rodiny či přáteli obvykle určí počasí,“ uvedla spoluamajitelka a architektka v jedné osobě Kamila Jarkovská.

Objekt krásně splývá s okolní krajinou.
Nejhezčí široko daleko. Symetrický dům vyniká mezi katalogovými stavbami

Kuchyň považuje za srdce domu. Využila červené barvy, která povzbuzuje dobrou náladu, chuť k jídlu i pobízí ke konverzaci. Spotřebiče a skříňky jsou schované v dubové stěně, která působí velmi elegantně. Tlumené osvětlení a tmavší výmalba obývacího pokoje vybízí k relaxaci.

Výrazným prvkem domu je právě zimní zahrada. Ta propojuje dům s přírodou a zároveň nabízí klid a soukromí díky skleněným dveřím. Výrazné kovové rámy fungují i jako designový prvek.

Zimní zahrada je od zbylého prostoru oddělena skleněnými dveřmi.Zimní zahrada je od zbylého prostoru oddělena skleněnými dveřmi.Zdroj: se svolením Kamily Jarkovské a Grand Prix architektů

Interiér zdobí obrazy a další umělecké artefakty českých i zahraničních umělců. Vzniklo tak neobvyklé, barevné bydlení v moderním stylu.