Nových aut je v poslední době nedostatek a čekací doby jsou dlouhé. A tak výrazně roste poptávka po vozech z autobazarů. Jak se ale v jejich velké nabídce co nejlépe vyznat? S tím vám pomáhá seriál Deníku a webu TipCars.com, který vám každý týden vyhledává a doporučuje auta podle určitých kategorií.

V dalším díle seriálu jsme pro vás vytipovali vícemístné dodávky, do kterých naložíte velkou rodinu. Více se o nich se dozvíte v článku níže, prohlédnout si je můžete i v naší fotogalerii.

Volkswagen Multivan

Volkswagen Multivan 2.0TDi Comfortline.Volkswagen Multivan 2.0TDi Comfortline.Zdroj: SPZ - Vysočina

Volkswagen Multivan je pokračovatelem více než sedmdesátileté historie této kategorie vozů vyráběných firmou Volkswagen. Prvním byl dodávkový automobil VW Transporter, jehož sériová výroba započala roku 1950. Dodnes svět poznal už sedm generací a Transporter se stal jednou z nejoblíbenějších, ne-li tou neoblíbenější dodávkou na světě.

Mezi ojetými vozy je největší zájem o šestou generaci, která se nová prodávala letech 2015 až 2018. Toto provedení se ještě více orientuje na osobní dopravu. Druhou, třetí nebo obě řady sedadel lze zcela vytáhnout a získat tím obří plochu. Zavazadlový prostor má objem 469 litrů, po vyjmutí třetí řady 1844 litrů. Vysoce efektivní technologie motorů TDI ve voze Multivan se vyznačuje výkonem, hnací silou a úsporným provozem. Výkon motoru nebude chybět, ani když povezete větší náklad. Nejvyšší možná rychlost dosahuje 173 km/h. Kombinovaná spotřeba paliva je 6–6,1 l/100 km. Základní rozměry vozu: délka 4904 mm, šířka 1904 mm, výška 1950 mm.

Náš první tip je na Volkswagen Multivan 2.0TDi Comfortline, který se prodává za 729 900 Kč. V provozu je od roku 2018 a najeto má 215 tisíc kilometrů. Vůz má automatickou převodovku, 6 airbagů, adaptivní tempomat, CD přehrávač, hands free a Bluetooth, senzor tlaku v pneumatikách, výškově nastavitelná a vyhřívaná sedadla, LED adaptivní světlomety, elektricky sklopná a vyhřívaná zrcátka, třízónovou klimatizaci a tažné zařízení

Mercedes-Benz třídy V

Mercedes-Benz třídy V 250D AVANTGARDE L.Mercedes-Benz třídy V 250D AVANTGARDE L.Zdroj: Šudoma s.r.o.

Mercedes-Benz třídy V je luxusní dodávka, kterou německá automobilka vyrábí od roku 2013. Tento model si můžete představit jako taxi, vyhlídkový vůz v cestovním ruchu, hotelový dopravní prostředek, ale také jako rodinný vůz s individuálním nastavením sedadel až pro 8 osob a širokou škálou doplňkové výbavy.

Nabízí eleganci, pohodlí a velkorysý prostor, zejména ve výbavových a designových liniích Avantgarde a Exclusive. Vůz charakterizuje kombinovaná spotřeba paliva 7,1–8,3 litrů/100 km, výkon motoru 120–174 kW a objem zavazadlového prostoru 610–5010 litrů.

Náš druhý tip je na Mercedes-Benz třídy V 250D AVANTGARDE L, který se prodává za 699 000 Kč. V provozu je od roku 2016 a najeto má 260 tisíc kilometrů. Vůz má automatickou převodovku, tempomat, 6 airbagů, brzdový asistent, hlídání jízdního pruhu, sledování únavy řidiče, přední i zadní parkovací senzory a parkovací kamera, třízónovou klimatizaci, vyjímatelná zadní sedadla, plnohodnotné rezervní kolo, satelitní navigaci a hands free, zatmavená zadní skla, střešní nosič a tažné zařízení.

Peugeot Traveller

Peugeot Traveller 2.0.Peugeot Traveller 2.0.Zdroj: Jan Kupčík

Pohon tohoto Peugeotu Traveler obstarává naftový motor o objemu 2 l, s výkonem 150 koní (110 kW), vybavený slušně řadícím šestistupňovým manuálem. Silou tak motor nezklame. Vůz má hezkou příď, která nese detaily běžných osobních Peugeotů. Poměrně zajímavý je také pohled z boku, kdy má Traveller relativně útlou linii oken a celkově tak působí nižší.

Ve středně dlouhé verzi Standard má Traveller 4956 mm délky a široký je 1920 mm. Na druhou stranu díky výšce 1890 mm se vejde do většiny podzemních garáží a parkovacích domů. Celkem nabízí osm míst k sezení, přičemž zadní dvě řady sedadel lze posouvat a sklápět. I za třetí řadou je ale podle posunu stále 603 až 798 litrů na zavazadla, a pokud se všechna sedadla pro pasažéry vyndají, vznikne úctyhodný prostor, schopný pojmout až 4200 litrů při naplnění ke stropu.

Náš třetí tip je na Peugeot Traveller 2.0, který se prodává za 650 000 Kč. V provozu je od roku 2018 a najeto má 201 tisíc kilometrů. Vůz má manuální převodovku, tempomat, 8 airbagů, asistenta rozjezdu do kopce, hlídání mrtvého úhlu, přední i zadní parkovací senzory, třízónovou klimatizaci, nezávislé topení, plnohodnotné rezervní kolo, satelitní navigaci, elektrické dovírání dveří, zatmavená zadní skla, vyhřívaná sedadla, vyjímatelná zadní sedadla a digitální přístrojovou desku.

Citroën SpaceTourer

Citroën SpaceTourer 2,0 HDI XL Feel.Citroën SpaceTourer 2,0 HDI XL Feel.Zdroj: Davo Car

Citroën SpaceTourer nabízí příjemný interiér, který lze díky posuvným a vyjímatelným sedadlům velmi snadno a rychle přizpůsobit aktuálním potřebám. Je k dispozici ve třech délkách karoserie, s úrovní výbavy FEEL nebo SHINE a až s 8 pohodlnými místy na palubě. Kvalitní akustické odhlučnění a příkladné jízdní vlastnosti vytvářejí ve voze komfortní a příjemnou atmosféru.

Zajímavosti jsou boční posuvné dveře s hands-free ovládáním, kdy stačí jen zasunout nohu pod roh zadního nárazníku a dveře se automaticky odemknou a otevřou na straně, kde se právě nacházíte. Stejným pohybem se dveře také zavřou a zamknou.

Náš čtvrtý tip je na Citroën SpaceTourer 2,0 HDI XL Feel, který se prodává za 724 999 Kč. V provozu je od června 2018 a najeto má 224 tisíc kilometrů. Vůz má manuální převodovku, tempomat, 4 airbagy, automatické zabrzdění v kopci, hlídání mrtvého úhlu, přední i zadní parkovací senzory, třízónovou klimatizaci, senzor tlaku v pneumatikách, bi-xenonové světlomety a LED denní svícení, přední sedadla s funkcí masáže, vyhřívaná sedadla, tónovaná skla, satelitní navigaci, kožené čalounění a panoramatickou střechu.

Proč je výhodné hledat auto na webu TipCars.com?

  • Výhodou je samotný systém vyhledávání, který je postaven tak, ať je co nejvíce komfortní pro každého uživatele.
  • „Sledovali jsme, co lidé na našich stránkách nejvíce zadávají a hledají, a tyto jejich nejčastější požadavky jsme jim nabídli ve zjednodušené předvolbě. Víme, že se hlavně hledá značka, model, cena do určité výše, rok výroby, motor či převodovka. Méně už dneska lidé řeší stav kilometrů, protože v tomto údaji se dříve v inzerátech dost lhalo,“ vysvětluje ředitel TipCars.com Marek Knieža.
  • Vyhledávač TipCars.com umí každému najít auto i podle dalších detailů a přání, třeba s vyhřívanými sedadly, s automatickou převodovkou nebo s tažným zařízením. Můžete si vybrat i více aut a pak je navzájem srovnávat na takzvaném „parkovišti“. A pokud zrovna nenajdete vůz podle vašich představ, založíte si na webu „hlídacího psa“, který za vás pohlídá nové inzeráty a upozorní vás na ně.
  • Podrobnější informace k mnoha modelům starších aut i jejich hodnocení odborníkem můžete najít i ve speciální rubrice Poradna TipCars, kterou najdete ZDE.
Mnoho Čechů volí nákup vozu v Německu, protože tam seženou často vozy za výhodnější cenu než u nás.
Koupě levné ojetiny v zahraničí: často se vyplatí využít pomoci odborníků
Škoda Octavia Scout 2.0 TDI 4x4 – automat
Tipy na ojetá auta: Škoda Octavia Scout třetí generace - jaká je nabídka a ceny
Marek Knieža, ředitel TipCars.com.
Auta se nyní více vybírají on-line. Ale pak si je lidé chtějí osahat a očichat

* TipCars.com patří do skupiny Vltava Labe Media, která vydává i regionální Deník.

TipCars.comTipCars.comZdroj: Deník