O tom, že velké technologické společnosti hodlají vyrábět vlastní elektromobily nebo přinejmenším těsně spolupracovat s klasickými automobilkami, se mluví už dlouho.

Ve hře je třeba autonomní vozidlo společnosti Apple, prototypy osobních aut už testuje Sony. Zatím nejdále je ale zřejmě tchajwanský "elektronický obr" Foxconn. Ten je široké veřejnosti známý například díky tomu, že vyrábí telefony IPhone.

Na produkční verzi jeho prvního vozu se můžete podívat do fotogalerie.

Design vozu nové značky Foxtron, který je možné zařadit mezi elektrické crossovery stejně jako třeba Hyundai Ioniq 5, Volkswagen ID.4 nebo Teslu Model Y, navrhlo renomované italské designérské studio Pininfarina. Označení je prosté - Model B.

Koncepční vůz Škoda Vision 7S jako předobraz velké rodinné Škody
Škoda ukázala svůj vůz pro rok 2026. A také nové logo s šikovně ukrytým háčkem

Celou přídí prochází vodorovná světelná lišta, přední světlomety mají dosti neobvyklý tvar. V těch zadních se budou moci zobrazovat symboly varující před různým nebepečím například chodce.

Automobil je postavený na vlastní platformě MiH (mobility in harmony) a moci mít poháněna kola buď na jedné nápravě nebo na obou.

Auto se má již příští rok začít vyrábět v Číně, o rok později v USA. Tam vlastní v Ohiu závod, který je připraven na roční produkci půl miliónu kusů vozů.

Tiger je momentálně nejdůležitějším modelem elBlesku
Elektrický Tiger moc krásy nepobral. Jezdit do školy s ním ale můžou i náctiletí

Foxconn pro nejbližší dobu chystá také další dva elektrické modely. Koncepty již představil. Model C je klasické SUV, zatímco model E dostal tvar elegantního sedanu.