Z Brna je to tři a půl hodiny pohodové cesty po dálnicích. Z Prahy o dvě hodiny dále. Maďarské dálnice vás oproti českým překvapí pohodovým a plynulým provozem a velmi solidní vybaveností pump a odpočívadel. Ideální je také pořídit si maďarskou dálniční známku už v České republice. Vše jde zařídit přes internet, ale také ve vybraných směnárnách. Pak už můžete přejet z českých hranic a do budapešťského Aquaworldu prakticky bez zastávky.  

všechny atrakce v Energylandii jsou přístupné na jednu vstupenku
Energylandia nedaleko českých hranic patří mezi nejlepší zábavní parky v Evropě

A samotný vodní svět? Ten je otevřený 365 dnů v roce. Koupat se můžete od brzkého rána až do desíti hodin večer. A užívat i můžete v 17 krytých i vnějších plaveckých bazénech. Pro odrostlejší děti je tu připravených 11 tobogánů, které ale nejsou v provozu všechny najednou, nýbrž se střídají ve dvouhodinových intervalech po celý den. U každého z nich je také speciální plavčík, který je na rozdíl od těch českých hodně přísný, když se mu nezdá výška dítěte pro danou atrakci. A noční můra všech rodičů – hlad dětí při koupání – o ten se postarají v místní restauraci.

Za velmi slušné ceny, asi o čtvrtinu levněji než v českých restauracích, je zde denní nabídka polévek a teplého bufetu. Nechybí ani nejoblíbenější dětská jídla – špagety a pizza. Ty vás vyjdou něco málo přes sto korun. To pivo v porovnání s našimi cenami koupíte za dvojnásobek. Ale natočí vám zde i to plzeňské.