Čtenářka Lucie Jahelková: Šneci se skořicí
Ingredience na šest porcí: 300 g jemné špaldové mouky, špetka soli, 15 g droždí, 60 ml vlažného mléka, 1 lžička cukru do kvásku, 30 g oleje, 150 g bílého jogurtu, 1/2 žloutku (druhou půlku žloutku s trochou mléka použijeme na potření).
Postup: Necháme vzejít kvásek - droždí, mléko, cukr. Pak vypracujeme hladké těsto s kváskem. Necháme hodinku kynout. Těsto rozdělíme na šest bochánků, každý rozválíme na obdélník - potřeme máslem - jemně zasypeme cukrem a skořicí, rozinkami - zatočíme - rozřízneme a zatočíme jako při ždímání - pak zatočíme do šneku a přesuneme na plech s pečicím papírem - necháme dokynout 30 minut. Potřeme vejcem s mlékem a dáme do rozehřáté trouby na 190 stupňů na 15 až 16 minut. Necháme vychladnout na mřížce.
Inspirujte i vy ostatní čtenáře, pošlete na nám na e-mailovou adresu: olga.sevcikova@denik.cz váš oblíbený recept i s vaší autorskou fotkou hotového jídla nebo upečených sladkostí. Nezapomeňte připojit vaše jméno a bydliště.
Recepty s fotografiemi pak zveřejníme na webových stránkách vašeho Deníku. Zapojujeme se i my, redaktoři, a ukážeme vám na webových stránkách vašeho Deníku naše oblíbené recepty.