Radka Třísková: Polský vepřový guláš

Ingredience: 600 g vepřového masa, 2 cibule, 40 g sušených hub, 100 g mraženého hrášku, 400 ml vývaru, 1-2 lžíce sádla, mletý kmín, sůl dle chuti, mletý pepř, 1 lžička sladké papriky.

Postup: Osmažíme na sádle cibulku, přidáme maso a opečeme. Přidáme papriku, mletý kmín, sůl, pepř a namočené sušené houby. Podlijeme vývarem a dusíme do měkka, občas zamícháme. Když je maso měkké, přidáme hrášek a ještě chvilku dusíme. Můžeme podávat s knedlíkem, rýží, těstovinami, bramborami nebo s chlebem.

Inspirujte i vy ostatní čtenáře, pošlete na nám na e-mailovou adresu: olga.sevcikova@denik.cz váš oblíbený recept i s vaší autorskou fotkou hotového jídla nebo upečených sladkostí. Nezapomeňte připojit vaše jméno a bydliště.

Recepty s fotografiemi pak zveřejníme na webových stránkách vašeho Deníku. Zapojujeme se i my, redaktoři, a ukážeme vám na webových stránkách vašeho Deníku naše oblíbené recepty.