Vůbec poprvé mohly tyto stromové opice vyzkoušet rozlehlý zelený výběh, osazené dřeviny, parkosy a zdejší lanoví. Skrze velká okna se také již mohou seznamovat se svými budoucími spolubydlícími – rodinnou skupinou goril nížinných. Expozice jsou stavebně řešeny tak, aby se oba druhy mohly nezávisle na sobě stáhnout do zázemí.

Kočkodani Brazzovi šplhají po lanoví ve vnitřní expozici. Do svého venkovního výběhu se podívají pravděpodobně příští týden.Kočkodani Brazzovi šplhají po lanoví ve vnitřní expozici. Do svého venkovního výběhu se podívají pravděpodobně příští týden.Zdroj: Foto Petr Hamerník, Zoo PrahaJednotlivými fázemi přivykání si procházejí i další obyvatelé pavilonu. Kočkodani Brazzovi se již seznamují s uspořádáním vnitřní expozice, kterou budou sdílet s africkými prasaty, štětkouny kamerunskými.

„Abychom guerézám i kočkodanům usnadnili přivykání novému prostředí, aklimatizovali se po svém příchodu nejprve v chovatelském zázemí. Nyní je postupně pouštíme do vnitřních a poté i venkovních expozic,“ vysvětluje fáze obydlování pavilonu kurátor primátů Jan Mengr s tím, že kočkodani se do svého venkovního výběhu podívají pravděpodobně příští týden.

Nový pavilon goril se všemi jeho expozicemi a obyvateli představí Zoo Praha veřejnosti 28. září při příležitosti své 91. výroční slavnosti.

Autor: Alena Maděrová

Hosté sobotního veletrhu Svět knihy 2022.
FOTO: Shari Lapena a spousta dalších. Svět knihy zpestřila řada hostů
Hudební festival Hard´n Heavy Castle 2022.
Králův Dvůr rozduněl trvrdý rock a metal. Konal se festival Hard´n Heavy Castle
Z Mistrovství České republiky ve sportovním cheerleadingu.
FOTO: Skoky a otočky! V Praze se konal šampionát v cheerleadingu