Již tradičně ve 14 hodin starosta Mělníka Ctirad Mikeš symbolicky předal vládu nad městem laufrovi a zábava mohla začít. Po masopustní scénce Folklorního souboru Jarošovci vyrazil průvod v čele s laufrem a tradičními maskami kozou, kominíkem, medvědem či smrtkou směrem k muzeu, kde už ho muzejníci očekávali též v maškarách a s náležitým občerstvením. Poté se pokračovalo okolo mělnického antikvariátu Želví doupě a Infocentra zpět na náměstí. Cestou zatančily oba folklorní soubory Jarošovci i Jarošáček.

Veselou náladu celému průvodu dodávaly masky: Krkovička se svými šťabajznami, který neúnavně krmil maškary klobáskami, pan doktor s obřím teploměrem, chlupatí medvědi, vodník i ženich s nevěstou.

Na náměstí Míru byl připraven nejen jarmark se zabijačkovými dobrotami, pečivem, vínem, pivem, sýry či výbornou kávou, ale i historický kolotoč a dílnička pro děti.

Zájemci se mohli projet na valníku taženém párem koní. Rozdávaly se sladké koblížky. O muziku se postarali Řeznická kapela a harmonikář.

Další ročník Mělnického masopustu uspořádaly Folklorní soubory Jarošovci a Jarošáček, Rodinné centrum Kašpárek Mělník a Regionální muzeum Mělník.

V rámci masopustu byla i symbolicky poražena kobyla
Cítovská tradice masopustu vstoupila do šestého ročníku
Nový areál by měl splňovat veškeré předpoklady pro boardové a příbuzné disciplíny.
Nový kralupský skatepark by měl být dokončen do konce března

Kristýna Frelichová