V pátek dopoledne mohli diváci shlédnout turnaj pro žáky místních základních škol, odpoledne pak mládežnický florbalový turnaj místních týmů. Sobota byla ve znamení klasického turnaje, kterého se zúčastnilo šest místních registrovaných týmů. K tomuto účelu vyrostlo také speciální hřiště s povrchem Gerflor Sport Court. Celou akci ještě ozdobil koncert místní kapely Klasický postup.

Z charitativního florbalového turnaje v Brandýse nad LabemZ charitativního florbalového turnaje v Brandýse nad LabemZdroj: Jan Zilvar

Je potřeba doplnit, že zejména sobotní zápasy přinesly tvrdé souboje. Nešlo totiž o nic menšího než o trofej nejlepšího florbalového mančaftu v malém florbalu v Brandýse a přilehlém okolí. Každý tým tak odehrál celkem 5 zápasů a strávil na hřišti celkem 80 minut.

Na „bednu“ se dostaly týmy v pořadí:

1. Mám Dost
2. IBK Spackhuggare
3. CEDES team

Vstupné bylo tradičně dobrovolné a veškerý výtěžek putuje na dobrou věc pro Společnost Dcer křesťanské lásky sv. Vincence de Paul ze Staré Boleslavi. Hlavní sponzor a také aktivní účastník turnaje, Miloš Vojtíšek to vnímá jako samozřejmou věc. „ Život se musí vrátit do běžných kolejí a zároveň nesmíme přestat myslet na ty, kteří potřebují naší pomoc. Proto jsem rád, že v Brandýse taková akce proběhla. Sportovali jsme a pomohli zároveň,“ uvedl Vojtíšek.

Autor: Jan Zilvar