Rekordmanka věnovala 2466 hodin práce tomu, aby vlastnoručně zhotovila 83,9 m dlouhý a 60 cm široký koberec, který tvoří podkladová látka a 6874 kytiček zhotovených z vlny. Květy, které byly při lepení k podkladu kladeny "jeden vedle druhého", tvoří souvislou květinovou plochu 50,34 m2. Zhotoveny byly na kytičkovači, což je tkací kreativní nástroj pro vytkávání vzorů květin a rozet z příze.

Chrám svatého Petra a Pavla. Pod presbytářem je proslulá kostnice, na volném prostranství byl do roku 1775 hřbitov. Úplně vlevo je výklenková kaplička, která zmizela záhy po vítězství pracujícího lidu v roce 1948
RETRO: Srovnejte mělnická místa v minulosti a dnes

Kobereček váží 95 kg a byl sestaven z 64 částí o délce 120 cm a jednoho bonusového dílu měřícího 710 cm, který se stal součástí expozice Muzea rekordů a kuriozit v Pelhřimově. Rekordmanka na svém životním díle pracovala po dobu 3 let, přičemž kytiček pro tuto příležitost vyrobila mnohem více, než bylo použito (některé méně kvalitní vyřadila, mnohé rozdala). Výroba jednoho květu přitom představuje minimálně 20 minut práce. Vlnu autorce věnovali přátelé a občané Kaznějova i vzdálenějších regionů.

Nejdelší květinový koberec v České republice, který byl oficiálně přeměřen v kostele sv. Bartoloměje v Pelhřimově a následně rozprostřen na Masarykově náměstí, je dokladem zručnosti, boží trpělivosti a neutuchajícího elánu paní Blanky Böhmové. Krátce po zaevidování rekordu vznikla mezi autorkou a pořadateli z Muzea rekordů a kuriozit dohoda, že se společně pokusí po rozdělení koberce na 120 cm dlouhé části, nabídnout jej zájemcům a výtěžek darovat na charitu.

Autor: Miroslav Marek, prezident Agentury Dobrý den Pelhřimov