„Abych byl upřímný, tak mě to (ukončení sezony) dost sebralo. Měli jsme za sebou snovou půlsezonu. Kluci šlapali, bojovali a přinášelo to ovoce. Samozřejmě zdraví máme jen jedno a je na prvním místě, ale zklamaný jsem byl. Je to moje první sezona jako hlavního trenéra a užíval jsem si to. Každopádně to už nikdo nevrátí. Je potřeba začít znovu od nuly a nekoukat zpátky. Vrátíme se znovu připravení,“ uvedl v rozhovoru pro klubový web. O čem dále mluvil?

O síle kádru v boji o třetiligový titul…
Ohledně síly týmu jsem měl jen pozitivní pocity. V zimě jsme doplnili už tak kvalitní kádr. Kluci zimu oddřeli a naladili jsme se na stejnou vlnu. Pevně jsem věřil, že to na jaře dotáhneme až k titulu.

O současném stavu kádru…
Momentální stav kádru je takový, že jsme ve spojení a každý hráč se připravoval individuálně jak jen to šlo. Zdravotní stav je u všech v pořádku, za což jsem strašně rád.

Tomáš Novák, předseda SK Benešov.
Letní liga klepe na dveře. Hlad po fotbalu máme všichni, neskrývá natěšení Novák

O programu po uvolnění vládních nařízení…
Od 14. května začínáme trénovat pospolu přibližně třikrát týdně bez víkendového utkání. Letní přípravu už mám kompletně připravenou, ale otazník ještě visí nad začátkem soutěže.

O výhledech do nové sezony…
Výhledy na další sezonu jsou jasné. Udržet mančaft pohromadě, posílit a přivést konkurenčně schopné hráče na určité posty. Udělat kvalitní přípravu a znovu hrát o přední příčky ČFL.

O případném postupu Českého Brodu, odkud pochází…
Moc bych jim to přál. Narodil jsem se tam, pracuji tam, žiju tam a několik let jsem tam strávil i po fotbalové stránce, než mé kroky následovaly do Sparty Praha. Pokud bychom s nimi hráli ve stejné skupině, pak samozřejmě půjde vše, co jsem vyjmenoval, stranou. Kdo mě dobře zná, ví, že mé srdce patří Zápům a Brod budu chtít za každou cenu porazit.

Finále Kába cupu 2019
Žákovský Kába cup: pouze finále a nejspíš až v září