Kvůli dvěma gólům inkasovaným v závěrečných minutách se vám asi musí jevit výsledek s Příbramí jako krutý, že?
Výsledek tak úplně neodpovídá předvedené hře. Myslím, že hlavně v prvním poločase jsme byli rovnocenným soupeřem. Neproměnili jsme šance a ligová mužstva své možnosti zpravidla využijí. V zakončení jsme bohužel selhali.

Se soupeřem jste dlouho drželi krok po fyzické stránce i ve skóre. Proč vám tam v závěru napadaly další dva góly?
Poté, co jsme dali z penalty na jedna-dva, jsme hru ve snaze o vyrovnání otevřeli. Začali jsme hrát vzadu na tři obránce, odhalila se okénka a ligové mužstvo tohle potrestá. Míra Slepička ukázal svou zkušenost a chladnokrevně zakonči nabídnutou šanci.

Nyní se soustředíte na ČFL?
Určitě. Bude důležité hned přepnout, protože v sobotu jedeme do Domažlic. Pro nás důležité utkání. Chtěli bychom i tam pokračovat v zatím stoprocentním vstupu do sezony.

Určitě vás musela namlsat divácká kulisa, která byla na Zápy velmi nadprůměrná (odhadem okolo čtyř stovek)?
Návštěva byla super a jsme za ni rádi. Kéž by to bylo takhle zaplněné každý zápas. Doufám, že jsme takto fanoušky pozvali i na ČFL. Celkově pro nás zápas splnil očekávání, byl to svátek. Sice jsme na to vlítli až po práci, ale jsme spokojení, že jsme na hřišti v konfrontaci s ligovým týmem nepropadli. Tedy kromě závěru, kdy jsme to opravdu otevřeli a zkusili trochu bezhlavě vyrovnat.

Zápas svým způsobem ukázal, že byste se ve druhé lize nemuseli ztratit. Je pro vás motivací navíc, že ji klub nemohl hrát kvůli nevyhovujícímu hřišti?
Motivace je velká. Každoročně usilujeme o to být v tabulce co nejvýš. Letos chceme splnit majiteli jeho cíl a ČFL zkusit vyhrát. Uděláme pro to všechno. Mužstvo se okysličilo několika dobrými příchody a tým šlape. ČFL je ale velmi náročná a vyrovnaná soutěž. Zatím je odehráno pět zápasů a my hráli čtyři doma na našem specifickém hřišti, kde dostáváme hostující týmy hodně pod tlak. Čeká nás tedy ještě hodně těžkých bitev jako teď v Domažlicích.

Už dlouho visí v rohu zápského hřiště billboard s fotkami vás, spoluhráče Jana Jelínka a srnců a heslem „výchova Jelínků v Zápech“. Prozradíte, co má znamenat?
Jde o takovou úsměvnou recesi. Když jsem přicházel z Kolína, byl už v Zápech Jan Jelínek. Ve stejné době se pak majiteli narodili v oboře dva srnečkové. Vzniklo to ze srandy a už to tam zůstalo.

Jan Jelínek se po odchodu na Žižkov do mužstva vrátil, takže je to znovu zcela aktuální. Jste nějak příbuzní?
Nejsme. Je to jen shoda příjmení. Bohužel zrovna na Příbram měl nějaké drobné zranění a nemohl nastoupit. Jinak má ale velkou formu. Doufám, že bude co nejdříve na hřišti znovu řádit.