„V zimní přestávce přijde třiadvacetiletý záložník z divize,“ napnul v nedávném rozhovoru pro Mělnický deník fanoušky předseda podzimního půlmistra okresního přeboru. Hádanka je nyní rozluštěna. Na stadion V Olších míří David Weiner.

„Neprosazoval se už pravidelně do základní sestavy, bylo tedy v jeho zájmu odejít,“ objasnil šéf FK Neratovice/Byškovice Vladimír Kaňka. Za pravdu mu dávají čísla. Hráč, který v Neratovicích prošel i mládeží, na podzim zasáhl jen do sedmi divizních zápasů, z toho pouze třikrát od úvodních minut.

Po necelých dvou letech se tak ofenzivní fotbalista znovu objeví v nejvyšší okresní soutěži. Po Veltrusech, kde je doma a kam si odskočil na jaře 2017, tentokrát oblékne dres nedalekého kralupského FK 1901. „Davidovi děkuji za odvedenou práci pro klub. Měl jsem možnost ho trénovat v dorosteneckých kategoriích, kde patřil k pracovitým hráčům s podporou talentu,“ doplnil Vladimír Kaňka.

Dalším hráčem, s nímž trenér Staněk nemůže počítat na startu přípravy, je mladý útočník Matouš Brabec. Loni ještě dorostenec zahájil se souhlasem neratovického klubu přípravu v konkurenčním Brandýse.

Brabec přestoupil do Neratovic v létě 2016 z Admiry Praha. V aktuální sezoně si připsal devítku divizních startů, ale vždy pouze jako střídající a většinou jen na závěrečné minuty.

Ladislav Krejčí.
Po Krejčím touží mistrovská Plzeň. Manažer Požár potvrdil zájem
Bývalý fotbalista Sparty Zdeněk Svoboda trénuje Záryby v I. A třídě
Záryby se loučí s trenérem Svobodou, vrací se do profi fotbalu