Po vyrovnaném prvním poločase, v němž Kladno rychle poslal do vedení po pěkné akci Čížek, ale hosté bleskově srovnali hlavičkou Bartáka, se zásadní věci začaly dít od začátku druhé části. To oslabené Neratovice přitlačily na pilu, a když jim Pechr nabídl ledabylou rozehrávkou už druhý brejk v řadě, musel mladý Abrham faulovat ve vápně Hrdého – penalta!

Jenže brankář Tesař ji skvěle Kozákovi vyrazil a Kladno žilo. Lepší byly ale dál Neratovice a komfortnější pozici jim zařídil rozhodčí Cichra, který vyloučil za ostrý zákrok na brankáře Dědka zkušeného Jana Procházku. „Ale kluci cítili křivdu, protože brankáři míč vypadl a pak to byl souboj. Nevím, každopádně to hráče nabudilo,“ řekl domácí trenér Jan Pejša.

Jeho tým se pak zlepšil, začal hrozit a v 82. minutě využil hrubky hostů (Barták nezpracoval ve velké šanci merunu) a sám rozhodl. Míč podržel mladý V. Procházka a zbytek obstarali exligoví mazáci. Holub prostrčil Kalinovi a ten propálil Dědka. „Musím klukům pogratulovat, byly to opravdu vydřené tři body. Ukázali velký charakter,“ děkoval týmu Jan Pejša.

Ilustrační foto
Sezona startuje, Středočeši jsou ve střehu



Jeho protějšek Tomáš Staněk celkem pochopitelně zbytečnou porážku těžce vydýchával. „Chyběli nám klíčoví hráči, Vorasický, Ďurinda, Kokoška a Chlumecký hrál těsně po dobrání antibiotik. Muselo to být cítit, ale i tak jsme měli uspět,“ měl jasno Staněk a litoval hlavně úvodu druhého poločasu, kdy jeho tým nevyužil šance ani pokutový kop.

A mrzelo ho, jak Neratovice naložily s přesilovkou. „Bylo tam najednou moc alibi a v doslova soubojové válce se nám to nevyplatilo. Soupeři pomohli střídající hráči a i v deseti šel úspěchu víc naproti. My dělali chybu za chybou a teď jsme psychicky dole. Přitom hrajeme ve středu pohár s Velvary a pak hned další zápas,“ konstatoval smutně Staněk, který přesto nezapomněl hráčům poděkovat za to, jak zápas v Kladně oddřeli.

SK Kladno – SK Neratovice/Byškovice 2:2 (1:1). Branky: 21. Čížek, 82. Kalina – 23. Barták. Rozhodčí: Cichra – Hádek, Navrátilová. ČK: 73. J. Procházka (K). Diváků: 250.

Kladno: Tesař – Abrham, Suchý, Hanzlík, Kalina – Čížek (90. Růžička), Holub. Pechr, Borák (72. Šíma) – Tóth (80. V. Procházka) – Nesládek (66. J. Procházka).

Neratovice: Dědek – Šulc, Chlumecký, Pajkrt, Regner, Novák (76. Brabec), Hrdý, Brusch, Weiner, Barták, Kozák.