Na umělé trávě pražské Admiry byla na svěřencích trenéra Miroslav Jíry chuť do hry patrná od samého začátku. Rozhodující náskok ke konečné výhře 5:4 nad domácím béčkem si kohouti vypracovali v prvním poločase, který ovládli 3:0.

„S prvním poločasem spokojenost, s druhým hrubá nespokojenost,“ shrnul trenér Libiše výkon svého mužstva v konfrontaci s vedoucím celkem pražského přeboru. „K prvnímu poločasu kluci přistoupili, jak jsme si řekli. Hráli dobře, s velkou chutí a energií, dominovali na míči. Vyplynuly z toho nejen góly, ale i další šance. Zaslouženě jsme vedli tři-nula,“ chválil Jíra.

Fotbalový trenér Miroslav Jíra.
Trenér Libiše Jíra: Každý dohrávaný zápas pro nás bude jako finále

Pro druhý poločas sáhl nejen ke změnám v sestavě a protočil prakticky všechny hráče, které měl na zápas k dispozici, ale také v rozestavení. „Druhý poločas od nás už nebyl optimální. Projevila se zřejmě i poločasová promluva v táboře soupeře. Nebyli jsme už tak silní na míči, v přechodové fázi a především jsme nebyli tak kvalitní v defenzivě. Dopustili jsme se týmových i individuálních chyb,“ vyjmenoval trenér Libiše, proč ze zdánlivě bezpečného stavu 0:4 a 2:5 nakonec rezultovalo jen nejtěsnější vítězství.

Za nejdůležitější každopádně považoval, že se v zápase žádný z aktérů nezranil. „Hrál se korektní zápas, který měl dobré tempo i intenzitu, na to, že jsme hráli po tak dlouhé době. K tomu i devět gólů, to je pro diváky super,“ dodal Jíra.

Po osmi kolech předposlední tým divize C stihne do vánoční přestávky ještě jeden duel. Ve středu nastoupí od 18.30 hodin na umělé trávě v sousedních Neratovicích. K derby dojde po roce a půl. V červnu 2019 měli v boji o předposlední mistrovské body sezony důvody k radost jen žlutomodří, kteří svého velkého rivala odeslali domů s výsledkem 5:1.

„Na sobotu máme naplánovanou letošní rozlučku spojenou i s menším turnájkem. Přes Vánoce budou hráči plnit individuální tréninkové plány. Na začátku ledna se vrhneme do definitivní přípravy na start divize, pokud k němu dojde,“ nastínil další program kormidelník Libiše.

Ligový rozhodčí Milan Matějček.
Fotbalový rozhodčí Milan Matějček - z okresní úrovně až na ligovou scénu