„Totální propadák. Z naší strany prakticky není co hodnotit. Asi jsme se na utkání špatně vyspali,“ mluvil o po všech stránkách nevyvedeném utkání trenér Libiše Luboš Urban. „Je to škoda. Nepotvrdili jsme body vydolované na Motorletu. Čtyři zápasy do konce jsme si zbytečně trochu zkomplikovali život.“

Ráz zápasu určila trefa hostů, kterou mohou v libišském táboře právem považovat za zcela zbytečnou. „Proč to nehraje domů?“ ptali se přítomní diváci poté, co se krajní bek Bíba s míčem na noze dostal poblíž vlastního pokutového území do problémů. Dotírající hosté jej obrali a Zápotocký dokonal zmar střelou, která se jevila více jako centr. Ať už byl původní úmysl jakýkoli, dolétl vysoký balon z rohu šestnáctky přes marně plachtícího Brožka přesně k zadní tyči.

Podruhé baníkovci nachytali domácí těsně před půlí. Po ztrátě Sokola uprostřed hřiště se snadno prokombinovali až k přesné a nakonec vítězné ráně Popelky. Podle kouče poražených šlo o logické vyústění. „Od nás to bylo velké trápení, špatný pohyb, dostupování i mezihra,“ byl v poločase kritický kouč Urban.

Po návratu z kabin a oživení hry jedním střídáním přišel poměrně brzy návrat na kontakt ve skóre. Obléhání šestnáctky domácí zjednodušili dvěma centry, druhý pomocí teče propadl až ke Stiborovi a nejlepší střelec mužstva dal možná svůj nejlehčí ze svých devíti gólů. Srovnat se ale kohoutům nepodařilo. „Trochu jsme se zvedli, ale trvalo to jen krátce, než náš výkon zapadl do stejných kolejí,“ láteřil trenér Libiše.

Libiš – Souš 1:2 (0:2)
Branky: 7. Zápotocký, 44. Popelka – 50. Stibora. Rozhodčí: Kříž. Hráno bez karet. Diváci: 80.
Libiš: Brožek – Bíba, Macháček, Pešek, Macháč (90. Dobrovolný) – Šobr, Vaněk (66. Kaiser), Tylšar, Očovan – Stejskal (46. Kvída), Stibora.