"Vím, že se budu opakovat, ale je to pro nás opět hrozně hořké. Úplně jak ze zlého snu," komentoval porážku trenér Neratovic Tomáš Staněk.

Jak brzy Neratovičtí na Meteoru ve třetí minutě po fatálním nedorozumění stopera Kalabise s brankářem Kundrátem inkasovali, stejně rychle mohli srovnat. Jen v úvodní desetiminutovce si po centrech do šestnáctky vypracovali čtyři slibné šance. Moravcovi chyběl krok, proti Malákovi a sraženém centru Moravce hasil brankář Pražanů. V dalším případě byl už i Toma krátký, ale míč se po hlavičce Yaroshenka od břevna odrazil zpět do hřiště.

I fanoušci domácích na hlavní tribuně uznávali, že hosté jsou v útoku hodně nebezpeční a mají jen smůlu. Jenže fotbalisté z hlavního města všechny kritické chvíle přečkali a sami koníčkem Kostky po rohu podruhé udeřili. Ještě hůř mohlo být s hosty po půlhodině. Pajkrt v šestnáctce stáhl Novotného a domácí dostali z penalty šanci srazit soupeře ještě níž. Autor druhé branky Kostka ale nechal nepříliš dobře umístěnou střelou vyniknout brankáře Kundráta. V závěru poločasu už hosté opět více ohrožovali pro ně správnou branku a Toma se musel natahovat především po přímém kopu Hrdého.

"Za první poločas vedeme na šance asi pět nula, máme plno rohů a kvalitních standartek, ale prohráváme nula-dva a ještě se proti nám kope penalta. To je hrozně frustrující," kroutil po utkání hlavou trenér Neratovic. "Chybu vzadu můžeme udělat, to se stane. Pro mě je neuvěřitelné, jak nejsme schopní vstřelit gól. Není to smůla, ale je to o tom, jak se chováme před brankou soupeře, kde nám chybí kvalita. Pokud to nezměníme, výsledky jiné nebudou a bude nás to strážet. Musíme pracovat a věřit, že se chytneme. Nic víc s tím momentálně dělat nejde." 

Ve druhé půli už si jeho tým tolik příležitostí nevytvořil. Duch zakončil jeden z nadějnějších brejků nepřesně. Na druhé straně ve velké šanci na pojistku zaváhal Dvořák, který z ideální střelecké pozice těsně minul bránu. V 68. minutě bylo po jednom z centrů vyrovnáno na nastřelená břevna. Asi nejblíž zdramatizování závěru byl po svém příchodu na hřiště Bucha, kterého vychytal Toma. Z následného rohu ještě Vorasický hlavičkoval těsně nad.

Závěrečnou čtvrthodinu už si Pražané pohlídali a tečovanou střelou ještě jejich náskok vylepšil autor první branky Novotný. Penaltové snížení Hrdého po faulu na kapitána Chlumeckého tentokrát neřešilo prakticky nic.

Meteor Praha – Neratovice 3:1 (2:0)
Branka: 3. a 83. Novotný, 23. Kostka – 90. Hrdý z pen. Rozhodčí: Cihlář. ŽK: 2:2. Diváci: 174.
Neratovice: Kundrát – Vorasický, Kalabis (46. Gombáš), Hrdý, Pajkrt – Chlumecký, Duch, Malák (68. Bucha), Rejman – Moravec (80. Barták), Yaroshenko (74. Novák).