„Odchází nám osm hráčů,“ řekl šéf Sršňů Jiří Štěpánek. „Pět dostalo lepší nabídky z jiných mužstev, tři už nechtějí hrát na tak vysoké úrovni,“ vysvětlil.

Jedná se například o bratry Krajákovi, záložníky se zkušenostmi z první i druhé ligy. Ondřej a Lukáš, kteří dělají kondiční trenéry u druholigových celků Hradce a Chrudimi, by měli na jaře kopat krajský přebor za Libčany.

„Nemáme kde takové množství hráčů, co nám chybí, sehnat,“ prohlásil Štěpánek. Kratonohy budou muset po odstoupení zaplatit pokutu, která by se měla vyšplhat až na 300 tisíc korun. „Od léta budeme hrát krajský přebor a jednu z okresních soutěží,“ naplánoval Štěpánek.

Východočeši v podzimní části uhráli dvanáct bodů, které znamenaly zimování na předposlední patnácté příčce. Ze středočeské pětice v soutěži si po anulaci výsledků polepší Horky a Český Brod.

Nováček z Boleslavska v devátém kole s Olympií jako první ze tří soupeřů (ještě Náchod a Turnov) nezískal ani bod a venkovní zápas prohrál 1:2, Brod vyhrál na stejném místě 2:1 až po penaltách. Benátky, Čáslav i Kolín si poradily, stejně jako dalších sedm týmů tak přijdou o tři body.

V neúplném počtu stejná soutěž naposledy dohrávala ročník 2015/2016, kdy se po třetím jarním kole odhlásila Litol.

Ilustrační foto
Válka, hladomor, únosy. Fotbal dává Jemenu naději a úlevu
Zimní příprava FC Baníku Ostrava, 3. ledna 2019 v Ostravě.
Hurá do tepla. Z fotbalu mizí dril na běžkách, nepřináší moc pozitiv