Na pátý jarní pokus se Byšice konečně dočkaly. Výhra nad neoblíbeným a rozjetým Bakovem je o to cennější, že přišla po obratu ve druhém poločase. Gólově jej zařídil jediný hráč. Probuzený kanonýr Josef Gabčo obstaral vyrovnání, vítězný gól a po štiplavém přímém kopu i pojistku.

Podle trenéra Byšic o pozápasovém vítězném pokřiku v kabině nerozhodl ani tak jednotlivec, byť jeho jméno figurovalo už všech tří gólů. „Spíš než faktor Gabčo rozhodl faktor týmovost. Konečně jsme se semkli. Před zápasem byla promluva k hráčům, každý dostal vytčeno, co dělá špatně pro mužstvo, pro Byšice. Bylo to, že se buď urazí nebo kousnou. Na hřišti dokázali, že se spíš kousli. Potvrdili, že pro Byšice mohou být všichni platní,“ prozradil Daniel Hnízdil zákulisí zápasu.

Z fotbalového utkání I.A třídy Slovan Poděbrady - Pšovka Mělník
Čížkovi zrušil skvělou sérii spoluhráč, Pšovka po dvanácti zápasech přemožena

Obavy, které před výkopem měl, se nakonec ukázaly jako liché. „Byl jsem přesvědčený, že nás čeká nejtěžší soupeř, co mohl přijít. Jejich výsledky budily respekt. Známe sílu Bakova, na který jsme nikdy pořádně neuměli. Můžeme být rádi za to, že jsme získali tři body a napravili ztrátu z minulého týdne,“ dodal Daniel Hnízdil.

Hostující kormidelník Jaroslav Kamenický neskrýval zklamání z herního projevu svého mužstva. „Nezopakovali jsme týmové výkony z předcházejících tří kol. Zápas jsme si prohráli sami hrubými chybami. Myslím, že by nás dnes porazil i tým z okresního přeboru. Nebylo tam nasazení, šťáva, nic… Víc k tomu fakt nemám co dodat.“

Fotbalisté Neratovic (ve žlutém) doma porazili pražský Meteor stejným výsledkem jako na podzim - 2:0.
Zahozená penalta nemusela mrzet, nejlepší střelec končil v Neratovicích neslavně

Ve 20. kole soutěže zabodovalo kompletní okresní kvarteto. Lužec a Velký Borek vzájemnou remízou 2:2. Větším úspěchem je nejspíš pro hosty, kteří po trefách zkušeného Kolaříka prohrávali už dvoubrankovým rozdílem. K druhému jarnímu zisku Slavie ale záhy zavelel Michal Junek a dílo dokonal chvíli před koncem mladší z Junků Jakub. Posledním zápisem utkání byla červená karta pro hostujícího Randáka. Poslední Borek si polepšil na deset bodů, jedenáctý Lužec jich má dvakrát tolik.

Stejně jako v Byšicích byl i pod třemi brankami Kralup v Kosmonosech podepsaný jediný střelec. Shodou okolností Gabčův futsalový spoluhráč Dominik Zdržálek. S obratem nepříznivého stavu začal proměněnou penaltou sotva utichly oslavy domácího vedení, po změně stran se prosadil ještě dvakrát. Za tým z Olší tak skóroval i při svém čtvrtém startu a celkem už sedmkrát, a to ještě některé další šance nedal. Domácí pak v závěru už jen snížili na konečných 2:3, o stoprocentní jarní bilanci ale lídra soutěže nepřipravili.

„V krásném areálu na skvěle připravené hrací ploše jsme odehráli nejlepší utkání v jarní části,“ hodnotil předseda kralupského klubu Luboš Černý. „Podali jsme kvalitní týmový výkon, který kazí jen špatná produktivita, kdy jsme neproměnili sedm vyložených šancí. Chtěl bych také vyzdvihnout výkon domácích fotbalistů, kteří jednoznačně patří ke špičce soutěže,“ dodal k utkání se čtvrtým týmem tabulky.

I. A třída: TJ Záryby (v modrém) - Dolnobousovský SK (2:4)
FOTO: Zárybskému zmrtvýchvstání kousek chyběl, Mělničtí po svačině zkolabovali

20. kolo (18. hrané): Velvary B – Holubice 6:3 (24., 26. a 45. Podivínský, 41. Štefanik, 43. Leibl, 90+1. Novák – 82. a 89. Ježek, 33. z pen. Brož), Byšice – Bakov 3:1 (52., 64. a 75. Gabčo – 17. Boško), Libčice – Líbeznice 5:3 (90. a 93. Hrdina, 7. Paluka, 12. Vondra, 69. Tenkl – 10. Pospíšil, 16. Voňka, 82. Nedostup), Kosmonosy B – Kralupy 2:3 (28. Yerkhov, 90. Král – 30. z pen., 64. a 81. Zdržálek), Hovorčovice – St. Boleslav 1:5 (64. Černý – 32. a 38. Vodák, 23. Moravský, 51. Bláha, 82. Krulich), Lužec – V. Borek 2:2 (25. z pen. a 60. Kolařík – 63. M. Junek, 86. J. Junek), Radonice – Chotětov 1:0 (32. Mejsnar).


Načítám tabulku ...