„Velká návštěva, pěkné počasí, tři body, derby naše. Jsme spokojení,“ znělo z kralupské kabiny slovy předsedy a vedoucího mužstva Luboš Černého.

Už podle prvního vzájemného utkání V Olších se dal čekat hlavně boj. A ten se také dostavil. „Vzhledem k tomu, že se jednalo o derby a očekával se bojovný a soubojový fotbal než nějaká hra na krásu, tak se doopravdy stalo,“ potvrdil Luboš Černý.

O tom, že se nehrálo zrovna v rukavičkách, svědčí i deset žlutých karet udělených rozhodčím Mižičem. Sedm z nich vyfasovali hosté. Ve statistice, která rozhoduje o bodech, ale byli právě oni šťastnější.

Okresní přebor, 21. Sokol Libiš B - Sokol Zálezlice (4:0), 6. 5. 2023
Okresní fotbal: Lídr přeboru už je bez náskoku, Nová Ves nastřílela 16 gólů

Jako klíčová pro výsledek se ukázala 21. minuta a námaz Valdy, který ztrestal Miloslav Houška. „Rozdali jsme si to, utkání bylo vyrovnané jak herně, tak na šance, ale domácí vytvořili jednu fatální chybu navíc a Houška ji krásnou střelou potrestal,“ vrátil se k jedinému gólu utkání Luboš Černý, jehož tým bojoval se sestavou a mimo byl kvůli doprovodu reprezentace malé kopané na turnaji v Baku i trenér Karel Kristen. „Absentovalo nám pět hráčů základní sestavy, ale kdo nastoupil, tak podal výborný týmový výkon,“ dodal Černý.

„Hosté vyhráli zaslouženě, protože na rozdíl do nás dokázali dát alespoň jeden gól. Pak už to byl jen boj,“ řekl kouč Dynama Daniel Kaplan.

Pro něj osobně byl vypjatý zápas znovu spíše za trest. Stejně jako na podzim viděl od rozhodčího kartu, byť tentokrát pouze žlutou, když volal po přísnějším trestání hostů. Co hůř. Pro další kola přišel o dva členy už tak úzkého kádru. Jan Vorel střídal s podezřením na prasklou achilovku, což v jeho věku značí velký problém, Adam Janovský kvůli zranění v obličeji.

Neratovičtí porazili Cheb i podruhé v sezoně, tentokrát 2:1.
Neratovice dobyly rozpálenou umělku, výhru vychytal dorostenec

Kromě toho přilila zbytečnou nervozitu i pro mnohé dost nepochopitelná delegace asistenta rozhodčího Jakuba Šestořáda ze strany krajského svazu. Začínající sudí je totiž členem kralupského klubu, za který v dorostu i chytal. „Jakub je sice náš člen a bydlí v Kralupech, ale už dva roky nenastoupil do zápasu a věnuje se pouze pískání. Na to, jak je mladý, zvládl utkání výborně,“ neviděl v tom problém Luboš Černý. Daniel Kaplan se k utkání více vyjadřovat nechtěl.

Dyn. Nelahozeves - FK Kralupy 1901 0:1 (0:1)

Branka: 21. Houška. Rozhodčí: Mižič. ŽK: 3:7. Diváci: 141.


Načítám výsledky ...

Načítám tabulku ...