Vysoká po Gabčem proměněné penaltě po týdnu mířila i přes ne zrovna přesvědčivý výkon za druhou domácí výhrou. Vyrovnání v utkání lepších hostů v nastaveném čase ale poslalo zápas do rozstřelu. A znovu přililo olej do ohně, který ještě před vypršením devadesáté několikrát vzplanul.

Dovednostní soutěž o druhý bod se po vzájemné roztržce rázem netýkala domácího Pražáka a hostujícího Válka. Druhý po vyrovnání a slovní výměně na prvního plivl, odplata měla podobu sražení na trávník.

Červená karta se v rukou teprve dvacetiletého Daniela Budila neocitla poprvé. Už v prvním poločase šel s komentářem na jeho adresu přes čáru trenér Kralup David Hemr. Neustal ani po vykázání a vědět o sobě dával i z valu za střídačkami, kde strávil zbytek zápasu.

Pavel Šuba, trenér a manažer Olympiku Mělník
Není koho pochválit, smutní po porážkách šéf Olympiku

Výroky mladých sudích mu i přes „last minute“ penaltovou výhru ležely v žaludku i dlouho po utkání. „Vzhledem k vývoji zápasu bychom považovali remízu za ztrátu. Ovšem jen do doby, než začali úřadovat pánové v černém. Nakonec jsme byli vděční i za ten bod. O rozhodčích bych se rád vyjádřil v úplně jiných rubrikách a až budu mít víc podkladů a důkazů, že I. B třída je hodně o tom, kdo dá pánům něco do stružoku,“ sdělil k utkání David Hemr.

Byšice – Bakov 0:2 (0:1)
Branky: 5. Somr, 88. Cecava. Rozhodčí: Stumpf. Bez karet. Diváci: 100.

Lužec – Stará Boleslav 2:3 np (1:0)
Branky: 20. Motejzík, 84. Kučera z pen. – 53. Seidl, 58. Vodák. Rozhodčí: Stehlík. ŽK: 1:2. ČK: 29. Bláha (B.). Diváci: 80.

Vysoká – Kralupy 1901 1:2 np (0:0)
Branky: 66. Gabčo z pen. – 90. Kulhavý. Rozhodčí: Budil. ŽK: 4:3. ČK: 90. Pražák – Válek. Diváci: 84.

Domácí kontrovali, že poškození by se zrovna tak mohli cítit oni za nepotrestané zákroky na Prejsu či Pražáka. „Hosté celou dobu rozhodčímu jen nadávali,“ přisadil si Josef Gabčo, kterého vedení FK 1901 kromě jiného osočilo z rasistických urážek protihráčů. „Na rozdíl od nějakého jejich vedoucího mám svědomí čisté,“ ohradil se proti vyjádření k utkání, ve kterém chtělo vedení kralupského klubu nadálku a poněkud svérázně srovnat účty i se snědým útočníkem.

I když jej později ze svého webu raději stáhlo, pozornosti kabiny Vysoké neuniklo. Trenér a předseda Václav Řízek považuje jeho obsah za nehorázný. „Prohlášení předsedy kralupského klubu Černého, který nás nepřímo a křivě obvinil z korupce, mě osobně velmi uráží. Na zápase přitom snad ani nebyl. Na rozhodčí bychom si zrovna tak mohli stěžovat my a říct, že je uplatili oni,“ řekl Mělnickému deníku a razantně odmítl nálepku, kterou klub získal korupční aférou z předešlé éry v krajské soutěži.

Bez reakce nenechal ani údajné rasistické chování Gabča. „I když Pepik umí ledacos říct, na rozdíl od lavičky hostů nehulákal na celé hřiště žádné narážky, které nepatří nejen do fotbalu. A jestli si něco řekli… Hosté v tom rozhodně nezaostávali,“ bránil svůj tým Řízek. O něco méně rozčarovaný byl z výkonu poznamenaném i dvojím vynuceným střídáním. „Víc než bod jsme si nezasloužili,“ přiznal.

Hnízdilův nástupce se činil, porážce ale zabránit nedokázal

Ne z branky, ale poprvé z lavičky dirigoval fotbalisty Byšic trenér Daniel Hnízdil. Mezi tři tyče mohl v utkání s Bakovem premiérově vyslat Jiřího Gabriela. Ani zákroky osmadvacetiletého gólmana se zkušenostmi z divize (mimo jiné z Libiše) ale nestačily. Domácí prohráli zápas čtvrtého kola 0:2.

„Hned na začátku jsme z našeho útoku dostali gól z brejku. Z šancí jsme kromě jednoho břevna ani netrefili bránu,“ šel Daniel Hnízdil po stopách třetího podzimního nezdaru. Odvrátit jej nejvíce mohl Marek Dvořák, ani jedna z jeho šancí se ale neujala.

Naděje alespoň na vyrovnání dlouho držel brankář, který přestoupil do Byšic ze Štětí ještě před soutěží, ale v přípravě zkoušel štěstí ve vyšších soutěžích.

„Uvedl se čtyřmi chycenými gólovkami. Věřím, že nám k nějakým bodům na podzim pomůže,“ poznamenal na adresu svého nástupce Hnízdil. Že po službách Jiřího Gabriela nesáhla třetiligová Admira Praha, ani přeborové Třeboradice na jednu stranu nechápe, na druhou kvituje.

Definitivně rozhodnuto bylo až v 88. minutě s druhým dotaženým brejkem hostů. Ti přidali i kvalitní obranu, pečlivě si pohlídali na Boleslavsku dobře známého Marka Koštíře, který tak na podzim poprvé vyšel střelecky naprázdno.

„Jediné, s čím dnes nejsem spokojený, je naše neproměňování gólových příležitostí. Jinak se kluci drželi úkolů, jak jsme si řekli,“ chválil svůj tým kouč hostů Jaroslav Kamenický.

Hráči ZŠ Sluneční Šumperk ovládli 22. ročník McDonald's Cupu a jejich trenér Petr Strnad
Fotbalový McDonald's Cup pro školáky startuje. Vyhrajte a zapište se do historie