V prvním poločase bylo domácí mužstvo lepší, bylo více na míči a tlačilo se do zakončení, jeho hráči však nedokázali pořádně trefit zařízení. Toho využili hosté, když se po rychlém brejku před koncem poločasu prosadil proti svému někdejšímu spoluhráči Kamilu Šídlovi Václav Podivínský 0:1.

V úvodu druhé části však střelci zmrzl úsměv na rtech, byl totiž za zásah protihráče do hlavy vyloučen. A jeho nucený odchod do kabin hru hostujících Velvar velmi ovlivnil. Slovan přestal prakticky hrát a nedokázal pořádně na soupeřově polovině hřiště podržet míč.

Domácí FK naopak vycítil možnost a tlačil se za vyrovnáním. Nepřímý kop z penaltové vzdálenosti (ve velkém vápně zahrál rukou po malé domů brankář Křepela), ještě hosté zvládli. Ale v 71. minutě už vyrovnal Matěj Řenč o čtyři minuty později už Kralupy vedly po ráně střídajícího Jáchyma Kulhavého. V 84. minutě zvyšoval na konečných 3:1 David Weiner.

Utkání výrazně ovlivnilo vyloučení Podivínského a ještě v prvním poločase vynucené střídání hostujícího špílmachra Marka Muchy.

Jan Sláma


Načítám tabulku ...
Volejbalisté VK Ostrava v 5. kole extraligy podlehli doma Kladnu 1:3. Na snímku útok hostů blokují zleva Vancl a Kotas.
OBRAZEM: Volejbaloví Orli přehráli také Ostravu a nadále vévodí extralize