V utkání I. A třídy mezi týmy Doks a Chlumce (2:1, domácí srovnali v 70. min. z penalty a rozhodli v 85.) přineslo hned na úvod sezony pořádný rozruch. Vedoucí mužstva a předseda hostujícího klubu Radek Vostárek viděl v závěru červenou kartu za poznámky na adresu trojice arbitrů a nakopnutí kýble s vodou.

V následném protestu se pak nejen neztotožnil s tím, jak rozhodčí Trumpus popsal jeho komentář v zápise. Zároveň obvinil kompletní trojici (Kosina, Zdeněk) z tendenčního řízení. „Těch vědomých chyb v zápase bylo nespočet. Bohužel ale jenom v náš neprospěch. Ve fotbalovém prostředí se jako funkcionář oddílu pohybuji dlouho, abych poznal, kdy je ovlivněn zápas od rozhodčího úmyslně a kdy z neumění, nezkušenosti,“ napsal Vostárek, v jehož očích se místo penalty měl pískat faul na obránce a rozdílový gól padl z ofsajdu. 

I. A třída: Nelahozeves (v zeleném) - Velká Dobrá 2:0.
A s Fevolucí běžte někam! Na Doksech se zlobili hosté, na ně pak i domácí

Nevynechal přitom ani přihlížejícího sudího Karla Vyhnala. Rovněž on se prý měl podle Vostárka účastnit v předvečer utkání spolu s rozhodčími „debaty o sportu“ v restauraci poblíž Kolína. „Tam asi bylo již rozhodnuto o osudu sobotního zápasu. Vyhnal mohl jet na jakýkoliv zápas, ale vybral si zápas svých soukmenovců,“ uvažoval Vostárek a zároveň přiznal, že s Vyhnalem si necelý den před utkáním telefonoval.

Zmíněnou trojici rozhodčích pak považuje za zastánce starých pořádků. „Škodí a chtějí vytvořit atmosféru pocitu, aby si kluby řekly, že to se za starých časů tohle nedělo a bylo lépe, co se týče rozhodování zápasů. Stručně bych to přirovnal k Trojskému koni,“ uvedl také v oficiálním protestu Vostárek. Že by sám řekl něco proti F-evoluci, jak se objevilo v zápise, „rezolutně odmítá“: „Jsem ochoten se hájit proti těmto lžím u disciplinární komise.“

Černozlaté dresy Venezia FC jsou hned podle několika médií těmi nejhezčími v Serii A.
Do Benátek už nejen na památky. Fotbal tam žije navzdory sérii bankrotů

Zatímco sportovně-technická komise protest neprojednala a vyzvala klub k doplnění chybějících náležitostí, komise sudích vedená Petrem Blažejem už svůj postoj vyjádřila. K dispozici měla i pohled Karla Vyhnala. Ten obvinění od Vostárka, že by se měl spolupodílet na osnování výsledku, odmítl jako lživá. Stejně jako další, s utkáním už nesouvisející nařčení, že byl najat na černou práci během jarní valné hromady OFS Kolín, když do sálu nevpustil zástupce oddílů, kteří neměli v pořádku potřebné náležitosti.

Vyhnal nechápe, Vostárkovi prý pomáhal

Osočení jej prý překvapila o to víc, že přišla od člověka, kterého osobně delší dobu zná. „Proč by jeden a ten samý Karel Vyhnal na jednu stranu po dobu několika let pomáhal panu Vostárkovi v rámci kamarádství se zajištěním lékařské péče, radil mu v oblasti fotbalových předpisů, řádů a norem, dohazoval mu ještě v červenci tohoto roku hráče, a tak dále a zároveň by ten stejný Karel Vyhnal měl najedou mít zájem poškodit jeho oddíl v utkání v Doksech?“ hájil se Vyhnal.

Připustil, že ve zmíněné restauraci provozované členem krajské disciplinární komise Vilémem Löwem v inkriminovaný večer skutečně byl, s triem Trumpus, Kosina, Zdeněk se ale prý ale ten den nesetkal tam, ani jinde. „Pan Vostárek bohužel psychicky neunesl porážku svého družstva, to se může stát, emoce k fotbalu patří a zcela jistě nebyl ani prvním ani posledním funkcionářem družstva, co kdy rozkopl kbelík s vodou. Ale proč začal najednou takto urážet moji osobu, vymýšlet si směrem k mé osobě lži, snažit se mi ublížit, to mi po těch všech letech známosti, kamarádství a pomoci panu Vostárkovi hlava nebere," uvedl Vyhnal mimo jiné v několikastránkovém textu.

David Chládek, brankář Sokola Libiš
Poprvé v divizní bráně? Mohl jsem jen získat, říká libišská výpomoc z béčka

A co na to všechno komise rozhodčích? „KR se důrazně ohrazuje proti zcela bezprecedentním útokům a nepravdivě uvedeným skutečnostem, jež ve svém protestu uvedl předseda SK Chlumec pan Vostárek,“ stojí v zápise z jednání s tím, že některé v protestu osočené osoby už podnikly právní kroky na svou obranu.

Vostárka také vyzvala, aby neprodleně doložil výroky a tvrzení, jenž uvedl v protestu. Pokud tak neučiní, jsou Blažej a spol. rozhodnutí podat podnět disciplinární a etické komisi kvůli znevážení dobrého jména fotbalu a několika dalším přečinům. „Jedná se o zvlášť závažná obvinění, jenž zcela přesahují hranice fotbalových norem," zdůraznila komise.

Jak už sám Vostárek poznamenal přímo v protestu, nedisponuje jeho klub videozáznamem z utkání. Pokud se nevytasí s jiným trumfem, postihu s největší pravděpodobností neunikne. „Jsem ochoten přijmout trest za nevhodné chování ohledně nakopnutého kýblu. To, že jsou to gauneři a trestní komando, za tím si stojím i s odstupem času," trval na svém Radek Vostárek.