„Nejsme rozhodnutí. Byla by to práce navíc se sháněním posil, náročné dojíždění,“ reagoval na eventuální postup těsně po skončení stříbrné sezony dlouholetý kormidelník a bývalý prvoligový fotbalista Daniel Kaplan. Když později došlo na lámání chleba, dostalo se svazu z rodiště hudebního genia Dvořáka kladné odpovědi. Podle kouče rozhodl faktor elánu mládí. „Kluci si A-třídu vykopali a chtějí si to vyzkoušet. I mně se zdá, že by byla škoda podruhé odmítnout.“

Na hřišti šlo mužstvo v předešlém ročníku postupu do poslední chvíle naproti. Svou bodovou bilanci korunní princ skupiny vylepšil ještě v závěrečném kole přesvědčivou výhrou na půdě už jistého postupujícího Dolního Bousova. I když Nelahozeves nebyla bodově nejsilnější ze stříbrných týmů I. B třídy, odměna se dostavila. Postup mimo pořadí měla na svědomí Sokoleč, která ten svůj naopak odmítla.

Peter Očovan na lavičce divizních fotbalistů Sokola Libiš.
V Libiši převzal štafetu Očovan, Šenkeříka nepřemluvil

Samotné druhé místo kouč Kaplan přičítal nejen vhodnému doplnění mladými hráči a zkušené stoperské dvojici Vorel – Müller. „Kluci si sedli jako parta, na hřišti pracují jako kolektiv. Navíc chodili na tréninky, což se hlavně v závěru hodilo,“ pochvaloval si.

O třídu výš už nebude soupeře trápit jeden z asi pěti aktivních pamětníků předešlé éry Dynama v I. A třídě - robustní útočník Michal Pekárek spolu s Bednaříkem a Koberou klub opustil. Opačným směrem naopak zamířili Adam Janovský a Lukáš Král. Znovu tak zafungovala provázanost s mládeží na Odolce.

„Plánujeme ještě dvě posily z Neratovic a pomoci by nám měli také Jindřich z Velvar a návrat Petra Dubského,“ upřesnil Kaplan necelý týden před ostrým startem nejnovější pohyb v kádru. Ten nadále počítá se zkušeným Janem Vorlem, zatímco u druhého ex-ligového stopera Martina Müllera bude rád alespoň za občasnou výpomoc. „Ke konci sezony už nehrál, uvidíme, zda nám ještě pomůže.”

Cíl pro nováčka se nabízí. Kouč Kaplan chce ale víc než jen záchranu. Jak s úsměvem zdůrazňuje, rád by se vyvaroval i bezprostřednímu boji o ní.

Tomáš Staněk, trenér FK Neratovice/Byškovice.
Trenér Neratovic: Chci skončit výš než loni