Pšovka především zásluhou čistého hattricku svého kapitána Jiřího Chytila přehrála jesenickou Slavii. Jednomu z přímých konkurentů mělnického FC v boji udržení nasázela na umělé trávě Slavoje Podolí čtyřku. Druhý mělnický celek doma těsně psal s Hlízovem, Záryby ani Dynamo Nelahozeves na hřištích soupeřů neuspěly.

Pšovka se proti týmu z opačného pólu tabulku rozjížděla spíše vlažně. Vedoucí gól, nejsvětlejší moment prvního poločasu, si hrající trenér Jan Studený nechal až do jeho závěru. Pro vývoj se ale ukázal jako zlomový. Po návratu z šaten už přišel střelecký koncert jednoho z hostů. Kapitán Jiří Chytil v rozmezí pouhých dvanácti minut hry zaznamenal svůj první hattrick mezi dospělými. O vítězi zápasu tak nebylo dvacet minut před koncem sebemenších pochyb.

„Jsem rád, že jsme po pauze navázali jak herně, tak i výsledkově na podzimní část,“ těšilo úspěšného střelce, podle kterého byla důležitá první branka těsně před půlí.

Fotbalisté Neratovic porazili v úvodním jarním kole Dobříš (v černém) 5:1. Udrželi se tak v čele divizní skupiny B.
FOTO: Souboj posil ovládli střelci Neratovic. Dobříš odvezla bůra

„V zápase jsme od začátku dominovali, měli jsme míč na kopačkách, ale domácí se dobře bránili. Zhruba po pul hodině hry jim začínaly docházet síly a nám se začala otevírat okna v jejich obraně. Do poločasu jsme vstřelili branku, a to nám hodně pomohlo. Chvíli po začátku druhé části jsme dali pojistku a bylo po zápase, soupeř neměl síly ani dostatečnou kvalitu na odpověď,“ vykládal Jiří Chytil.

Mělnický FC si na podzim zajel pro vůbec nejtěžší ze všech porážek do Hlízova. Devítibrankový debakl se ani v náznaku neopakoval, na bodový zisk ale snažení domácích ani tentokrát na body nestačilo. Jedinou branku utkání vstřelila po změně stran střídající posila hostí – David Kosprd.

Podle trenéra Mělníka Jana Lišky může být alespoň herní výkon odrazem do dalších zápasů. Tím nejbližším je mimochodem derby na Pšovce. „První poločas byl z naší strany velice dobrý. Fyzicky jsme na tom byli dobře. Měli jsme tři stoprocentní šance a bohužel nedali. Jak už to bývá proti takovému soupeři, přišel trest,“ vrátil se k utkání Jan Liška.

Pětinásobný ligový šampion Lumír Mistr v současnosti pracuje jako hlídač.
Měli jsme štěstí, že ještě nebyly sociální sítě, vzpomíná Mistr na oslavy titulů

Přiznal, že ve druhé půli už výkon takový nebyl. Závěrečný tlak navíc otupilo vyloučení střídajícího Steinze, který při své premiéře za Mělník dopustil v rychlém sledu dvou žlutých faulů. „Celkově ale musím své hráče pochválit, obzvlášť brankář Resutík (ročník 2004) podal skvělý výkon,“ dodal Jan Liška.

Hostující David Linhart netajil, že musel svým hráčům „domluvit“ o poločase. „Chtěli jsme maximálně zjednodušit hru, protože v kombinaci katastrofálního stavu hřiště se silným větrem se vůbec fotbal hrát nedal. Moc nechápu, nebo vlastně chápu, proč jsme nehráli radši na umělce. Takže jsme oproti plánu první poločas nesmyslně vzadu kombinovali a na tom drnovišti ztratili dvakrát míč a nabídli domácím dvě šance, ve kterých nás podržel Misek. My jsme toho směrem dopředu moc nevymysleli. Druhý poločas po bouřce v kabině jsme to prostě začali nakopávat na dobře hrající Puka s Kosprdem a dali zasloužený vítězný gól a podle mě už jednoznačně dominovali,“ řekl po zápase kouč vítězného týmu. „Kluky musím pochválit za bojovnost a vůli vyhrát zápas i v těchto tragických podmínkách. Naštvaní byli i hráči domácích, protože fotbal si na tomhle nezahrál vůbec nikdo,“ kroutil nevěřícně hlavou Linhart.

Adam Knoflíček
KANONÝR DENÍKU: Knoflíček se vrátil kvůli partě. Tolik gólů ani sám nečekal

Od druhého venkovního zisku v sezoně dělily už jen minuty fotbalisty Záryb. Ty nakonec ztratily zápas v Pěčicích až v 89. minutě, kdy domácí Hubač vstřelil jedinou branku utkání.

Až v závěrečných minutách se prosadil do správné brány také některý z hráčů Dynama Nelahozeves. Návrat do sestavy po téměř roce a půl oslavil gólem Daniel Kulhánek. Na hřišti v tabulce hůře postavených Zdic z toho ale bylo už jen zmírnění porážky 1:3. Ještě hluboko v první půli ji odstartoval vlastní gól Lukáše Simona.


Načítám výsledky ...

Načítám tabulku ...

Načítám výsledky ...

Načítám tabulku ...