Soupeř z Kutnohorska válcoval svou konkurenci už v loňské sezoně. Z šestnácti zápasů našel přemožitele pouze jednou. V Mělníku navázal.

Trenér Jan Studený ovšem přiznal ze zápasu daleko větší obavy. A jak se ukázalo, tak nejspíš i zbytečné. „Líbilo se mi, jak kluci zápas odjezdili. Když budeme takto pokračovat i v dalších zápasech, strach nemám,“ chválil přístup hráčů, byť všechno samozřejmě podle představ nebylo. „Odešli jsme bohužel bez bodu, navíc se třemi zraněnými (Pokorný, Dvorný, Šára). Chybělo nám především lepší řešení některých náznaků šancí,“ dodal k utkání Studený.

Hosté se i přes znatelnou převahu na míči dokázali dostat jeho týmu na kobylku pouze z pokutových kopů. Zlomový byl hlavně ten první, hned na startu druhého poločasu po neoddiskutovatelném faulu na Jarůňka. Druhý v závěru, kdy Horáček sáhl pod nohy střídajícímu Pukovi, už vyplynul z riskantní snahy alespoň o vyrovnání.

Podle slov trenéra Hlízova Davida Linharta vyhrál jeho tým zaslouženě: „Byli jsme určitě lepším týmem. V prvním poločase jsme měli držení míče minimálně pětasedmdesát procent a k tomu čtyři šance, které jsme zahodili.“

Přestože branku Pšovky napoprvé po odchodu Šandy do Třeboradic strážil na jaře ještě dorostenec Horáček, mají v klubu v záloze i náhradu „zvenku“. Dotáhnout se podařilo příchod o generaci zkušenějšího Tomáše Fišera z českolipské Lokomotivy.

I. B třída: FK Kralupy 1901 - Slavoj Stará Boleslav (5:7)
Na úvod střelecká šou v Kralupech. Domácím nestačilo na zisk ani pět gólů

Ostatním okresním zástupcům se na úvod vedlo lépe. Nelahozeves si vyšlápla na Nové Strašecí. Soupeři, který v loňské sezoně nastupoval o třídu výš, Dynamo doma nedalo šanci a po ostrém nástupu do druhého poločasu bralo vysokou výhru 4:1.

„Proti soupeři, který pro nás byl velkou neznámou, rozhodly naše výborné nástupy do obou poločasů," shrnul utkání spokojený trenér Daniel Kaplan.

Zápas ovlivnila už 5. minuta, kdy po faulu hostů na Krejzu kopal Holý penaltu a poslal z ní do svůj celek vedení. V první půli zahrával ještě jednu, tu už ovšem gólman Klíma, který před ní "dohrál" Emmera, skvěle kryl. Trefili se i Novostrašečtí, jenže gól Holuba pro ofsajd neplatil.

„O přestávce jsme si řekli, že na ně vletíme, ale udělali jsme to špatně, hru moc otevřeli, dostali bleskově gól z brejku a vzápětí ještě jeden, když jsme rozehrávali dloubáčkem,“ zlobil se hrající asistent hostujícího kouče Jan Mrázek. „Pokud budeme dál dělat chyby, jaké děláme, nemůžeme vyhrát žádný zápas. Soupeř byl navíc velmi důrazný a my si s tím nedokázali poradit,“ dodal.

Rozhodčí Miroslav Zelinka. Ilustrační foto
Asociace rozjela nábor sudích, ve středočeských okresech jich chce dvakrát tolik

Do listiny střelců se kromě nakonec stejně dvougólového Holého a Krejzy zapsal i Hrnčíř. Teprve poté Svoboda dal aspoň čestnou branku hostí. „Zápas se dohrával v poklidu a mohli jsme na hřiště pustit celou střídačku," liboval si Kaplan, jehož tým čeká v týdnu pohár v Kralupech.

Za mělnický FC v Jesenici mocně finišoval zkušený kanonýr Miřatský. Hlavně zásluhou jeho hattricku hosté odvezli dva body. Rozstřel absolvovali i Zárybští, svůj zisk na hřišti Čáslavi B jím už ale nerozšířili.

SKUPINA A
Nelahozeves – Nové Strašecí 4:1 (6. z pen. a 48. Holý, 47. Krejza, 82. Hrnčíř – 84. Svoboda).

SKUPINA B
Jesenice – FC Mělník 4:4 pen. 4:5 (30., 36. a 78. Kadlec, 81. Eisman – 10., 80. a 85. Miřatský, 68. vl. Čonka), Čáslav B – Záryby 1:1 pen. 3:1 (8. Schovanec – 34. Přibyl), Pšovka Mělník – Hlízov 0:2 (47. z pen. Tafel, 90. z pen. Puk).