Kdysi i třetiligové Kralupy bez větších zádrhelů prosvištěly přeborem. Teď čeká mužstvo z Olší další výzva. Obejít se ovšem bude muset bez obou ex-ligových hráčů. Tomáš Hunal se v létě coby asistent v druholigovém Prostějově vrhnul na trenérskou dráhu. K dispozici v podzimní části soutěže nebude ani televizní expert Luděk Zelenka, který je čerstvě po operaci.

Jinak se činovníkům podařilo udržet kádr pohromadě a ještě jej bohatě doplnit. Ze Slušovic se vrátil brankář Jakub Štefek, z Čechie Denis Dobiáš a Jáchym Kulhavý, z Libčan (krajský přebor) přišel Petr Jiřík, z Dynama Nelahozeves Zdeněk Kratochvíl, ze širšího kádru Neratovic Matěj Novák a z dorostu Denis Klier.

Na rozdíl od loňské nováčkovské sezony si vedení klubu tentokrát nedává ty nejvyšší cíle. „Na soutěž se těšíme. Chceme hrát v klidu a poznat soupeře,“ vytyčil předseda Luboš Černý, podle kterého napoví hned domácí premiéra s loni třetím Chotětovem. „Čeká nás jeden z nejlepších soupeřů, tak nám ukáže hned první kolo, jak na tom jsme. Ale osobně si myslím, že minimálně o gól vyhrajeme a do soutěže vstoupíme vítězně. Uvidíme se v sobotu v 10:15,“ hlásí s úsměvem Luboš Černý.

Program 1. kola
Stará Boleslav – Holubice, Kralupy 1901 – Chotětov, Libčice – Byšice, Milovice – Lužec, Vysoká – Úvaly, Škvorec – Hovorčovice, Kosmonosy B - Bakov n. J.

V Lužci po odchodu Pavla Dohnala (FC Mělník) vyřešili pozici trenéra a vytasili se s osobností, která je fotbalové veřejnosti známá z jiné role. Tým od Vltavy převzal Martin Krob, ten ještě v loňském roce působil v roli generálního ředitele Slavie Praha.

S sebou si převedl hned pětici mladíků. Bernarda, Motejzíka, Prejzu, Sušíra i Vlasáka před časem vedl v dorostu mělnického FC. Lužec tak zároveň omladil kádr, který po minulé sezoně opustil zkušený Tomáš Kuchař.

„Jde o devatenáctileté kluky. Až na dva, kteří už naskakovali za Mělník, bude pro většinu z nich dospělý fotbal něčím novým. Na tréninku se nejeví špatně, ale ostrý zápas je samozřejmě něco jiného,“ nečeká lehký boj o klidný střed tabulky Martin Tauchman, kapitán Eletisu. „Ve skupině je navíc asi šest nových mančaftů, jejichž sílu vůbec neznáme,“ přidává.

Asi ještě mnohem výraznější personální obměnou procházejí Byšice. Po zimním odchodu přespolních hráčů se nenaplnily černé scénáře o nepřihlášení krajské soutěže. Těsně před jejím startem u Košáteckého potoka za pochodu ladí nejen doplnění kádru, ale i obsazení trenérského postu. „Měli bychom mít asi čtrnáct nových lidí, včetně jednoho super hráče. Vše je ale teprve v běhu,“ navnadila na první mistrák jedna z dosavadních stálic sestavy brankář Daniel Hnízdil.

Přestupově asi nejklidnější léto z okresního kvarteta měli ve Vysoké, kde přivítali brankáře Pavla Chaloupku, Lukáše Rambouska (oba z FC Mělník) a Lukáše Frýzka (Lobkovice).