Hosté z Čelákovic živili na Pšovce naději na dobrý výsledek více než čtyřicet minut. To prohrávali o jediný gól. Jenže do poločasu inkasovali ještě počtvrté a to se jim stalo osudným. Domácí fotbalisté přidali po pauze další dvě trefy, hosté už se střelecky neprosadili.

„Potřebovali jsme naplno bodovat, a to se nám povedlo. Herně to nebylo ideální, ale důležitý je výsledek. V zápase bylo hodně nepřesností, větší problém než soupeř nám dělal terén,“ shrnul hrající trenér a znovu i jeden ze střelců Pšovky Jan Studený.

„Do vedení jsme šli už ve třetí minutě, když si soupeř dal vlastní gól. Po dvaceti minutách jsme přidali další, a místo, abychom hráli v klidu, tak jsme po pár minutách inkasovali. To samé se opakovalo ještě jednou. V zápase jsme měli plno dalších šancí, které jsme nevyužili. Ve druhé půli jsme toho soupeři už moc nedovolili a sami přidali další dvě branky. Závěr zápasu jsme si pohlídali a zaslouženě vyhráli,“ dodal Studený.

IV. třída: Velký Borek B (v modrém) - ST Všetaty/Čečelice (3:2 po penaltovém rozstřelu)
Okresní výsledky: Kostelec se dvakrát červenal, přesto se vrátil do čela přeboru

Hosté podle svého sekretáře Milana Šikla postrádali v porovnání s předchozím zápasem hned pět hráčů. Vypomáhat tak museli dorostenci.

Hned v úterý čeká týmy vložené kolo. Pšovka se představí v Sokolči, která už několik kol v řadě rozdává příděly na počkání, což si naposledy ověřil osmičkou Divišov. Ten je mimochodem příští zastávkou Záryb, které v Mnichově Hradišti přišly k páté porážce v řadě penaltovým faulem brankáře necelých dvacet minut před koncem.

Doma hraje ve svátek pouze mělnický FC. Svou zatím jedinou výhru se pokusí rozšířit proti Slovanu Poděbrady. V „šestibodové“ bitvě v Jesenici se to týmu z Podolí nepodařilo. Přestože ještě po hodině hry držel krok, prohrál nakonec 2:6.

Trenér Mělníka Jan Liška se na svůj tým pořádně zlobil. „Nepochopím kolaps našich hráčů - odchozený zápas, nedůraz, takticky absolutně nezvládnutý. Přijde mi, že polovina hráčů ani neví, co má dělat na hřišti," kritizoval s tím, že problémem je i tréninková morálka. „Je tragická a od toho se odvíjí všechno. Jediné pozitivum je, že byl David Gögh. Jinak takové chyby v defenzivě, to se nevidí ani v žácích," vydýchával výkon ještě dlouho po utkání.

Ve skupině A ukončilo svou jednu z nejčernějších sérií posledních několika let Dynamo Nelahozeves. Utkání s Mníškem rozhodl jedinou brankou ještě před poločasem Holý. V úterý čeká tým trenéra Kaplana výjezd do Votic.

Sokol Hostouň - SK Rakovník 2:0 (1:0), ČFL 25. 9. 2021
Středočeský fotbal: výsledky a tabulky krajských a vyšších soutěží