Mělnický FC si k tréninkovému utkání pozval Čečelice. Omlazená sestava vedená z lavičky stejně jako v jednom z posledních mistrovských zápasů trenérem dorostu Janem Liškou se s předním týmem nedohraného ročníku okresního přeboru rozešla smírně 3:3. Dvě branky domácích vstřelil Antoš, jednu Todor.

Podle informací z Podolí zůstane kouč Liška u prvního mužstva už natrvalo. „Přechází od dorostu k A-týmu, který připravuje na další sezonu,“ potvrdil předseda FC Mělník Stanislav Barda.

Tišice - Horní Beřkovice - Ilustrační foto
Okresní svaz ladí novou sezonu, začít by měla v polovině srpna

„Určitě chce hrát s mladými, ale zároveň využít i herní zkušenosti starších,“ dodal Barda s tím, že ve vedení klubu zůstává i dosavadní dlouholetý kormidelník Zejda. „Vašek chce dát i kvůli své časové vytíženosti příležitost mladým a trochu si od trénování po letech ulevit. Řešili jsme tuto změnu už před covidem. Nadále spolupracujeme a rádi využijeme jeho trenérské zkušenosti,“ prohlásil Barda.

Vyvrátil také zákulisní zvěsti o zakládání rezervního týmu dospělých. Nad samotným složením kádru pro druhou nejvyšší středočeskou soutěž pak podle něj visí ještě řada otazníků. „Po covidu je všechno těžké a kostrbaté. Uvidíme, jaký tým se povede poskládat. Dáváme vše teprve dohromady. Počítáme nadále se stávajícími klíčovými hráči, kteří zůstanou oporami týmu,“ reagoval na dotaz, zda registruje odchod některého z dřívějších tahounů.

Minimálně v případě Libora Bíby to ale nejspíš platit nebude, v informačním systému FAČR totiž od soboty svítí žádost divizního Slaného o jeho volný přestup (za tabulkové odstupné).

Fotbalisté Neratovic (v modrožlutých dresech) si do Byškovic pozvali k přátelskému utkání rovněž divizní Kosmonosy.
OBRAZEM: Neratovice mají první letošní skalp, kouče mrzel výpadek

V omlazovací kůře pokračují také na Pšovce. Její sestava se po týdnu vypořádala čtyřbrankovým rozdílem i s dalším sokem. B-třídní Chotětov na rozdíl od přeborového Borku dokázal připravit Pšovku o čisté konto. Na výhře 6:2 se střelecky dvakrát podíleli Chytil a Šára, po jednom gólu přidali Pokorný a Brůža.