„Je mi jasné, že Záryby nemohou být pro trenéra jeho zkušeností, kvalit a výsledků definitivní řešení. Jsme dohodnutí, že kdykoli by dostal nějakou skvělou nabídku, tak ji jistě přijme,“ říkal hned loni v únoru vedoucí zárybského mužstva Jaroslav Bureš, který bývalého špičkového záložníka k Labi zlanařil.

Na předvídatelný scénář nyní došlo. Svoboda má být ve Vratislavi pravou rukou Vítězslava Lavičky při zachraňování tamního Slasku (po podzimu 14. místo) mezi polskou elitou.

„Zanechal v Zárybech odkaz absolutního profesionála, což se vzhledem k jeho hráčským i trenérským zkušenostem předpokládalo. Co nás opravdu překvapilo, bylo to, jaký je Zdeněk člověk. Stal se jedním z nás, spojoval nás, dával do všeho maximum, předával zkušenosti a to vše se značnou energií, nadhledem a často s úsměvem na tváři,“ rozloučili se v Zárybech s šestačtyřicetiletým koučem na sociální síti.

V osmém celku podzimu v B skupině I. A třídy tak nedlouho před startem zimní přípravy (24. ledna) řeší náhradu na uvolněný post. Nabízí se v osobě předešlého hlavního kouče Jana Vlčka, který se Svobodou po celou dobu spolupracoval. „Příští týden máme s hlavním šéfem klubu schůzku, na které se to nejspíš vyřeší. Nechtěl bych předtím cokoli předjímat,“ vyjádřil se na dané téma sedmašedesátiletý Vlček.

Oslaví fotbalisté kralupského FK 1901 další postup? Nakročeno mají slibně.
Nováček půlmistrem. Nepostoupit už by bylo zklamáním, zní z Kralup
Trutnov - Kratonohy (ve žlutém) 3:0
V divizi ubyl soupeř, Kratonohy končí