Pavel Beran si v nastaveném čase utkání a vlastně už i celého podzimu prodloužil zimní přestávku až do 16. listopadu příštího roku. Na jeden z verdiktů rozhodčího Jiřího Horváta reagoval nejdříve slovně. Poté, co mu rozhodčí ukázal jako třetímu hráči domácích červenou kartu, dostál svým výhrůžkám a sudího srazil na trávník.

Navzdory pozdější omluvě v kabině Beran zajistil trest pro sebe i pro svůj oddíl. Ten má zaplatit pokutu 20 tisíc korun. Své si po předčasně ukončeném utkání řekl k rozhodčímu i domácí asistent s praporkem Jaroslav Blažej. Ke čtyřtisícové pokutě mu komise přidala i více než půlroční zákaz výkonu všech funkcí mimo trenéra. V úvodních odvetách budou týmu chybět i Martin Vrábel (6 zápasů) a Milan Šeps (3).

Ilustrační foto
Fotbalista Obříství inzultoval rozhodčího, v kabinách se mu omluvil

Rozhodčímu prý hrozili jen Labem

„Litujeme toho, co se stalo, a víme, že nás to neomlouvá, ale i tak je v zápise několik nepřesností, na které jsem pana rozhodčího upozorňoval,“ uvedli domácí ve svém protestu k vyjádření sudího. Neshodovali se nejen v popisu samotné inzultace, ale rozporovali i vniknutí diváků na hrací plochu a jejich výhrůžky. „Nikdo panu rozhodčímu nevyhrožoval smrtí, ale hozením do Labe,“ obhajovalo se vedení Obříství.

Tři vyloučené hráče na jedné straně přinesl také duel okresního přeboru mezi Hořínem a kralupským FK 1901. Podle očekávání dopadl nejhůř brankář Tomáš Landsman, kterému po urážkách rozhodčího začne jaro až v šestém kole. Zbylí dva hráči Hořína vyvázli s pokutou. Zaplatí také trenér Jiří Kaiser. V reakci na vyloučení sám opustil lavičku, ale rozhodně ne v tichosti. Jeho slovník disciplinárka ocenila na 2500 korun.

Krajské finále McDonald 's cupu v Neratovicích.
Okresní svaz zřídil komisi mládeže. Má zvýšit zájem dětí o fotbal
Fotbalisté Provodova (v modrém)
Peníze byly, hráči nikoliv. Když regionální fotbalové kluby smutně zanikají