V Tišicích proti sobě stanuly druhý nejhorší a nejlepší tým dosavadního pořadí. Na hřišti to ale absolutně nebylo znát. Naopak. Domácí znovu potvrdili, že se v posledních kolech zvedají, a předvedli prakticky bezchybný výkon.

„Všem se nám v utkání dařilo. Borek neměl ani žádnou větší šanci a za druhou půlku pouze jednu střelu na branku,“ mluvil o zasloužené výhře domácí středopolař Petr Lauda. Právě jeho vedoucí gól z 34. minuty už zůstal vítězným. Ale ne jediným. S dalším rychle přispěchal kapitán Prejzek, který proměnil penaltu. Na konci druhé půle se prosadil ještě o přestávce střídající Radl.

„Soupeř byl ve všem lepší. Momentálně nehrajeme vůbec dobře,“ komentoval první porážku v sezoně kouč Velkého Borku Zbyněk Štrupl.

O minulém cenném bodu ze hřiště Slavie si při druhém výjezdu v řadě mohly nechat zdát Horní Beřkovice. V Libiši si je od začátku vzala do parády hned pětice hráčů áčka povolaná při četných absencích béčkařů. Prieložný hattrickem a Šobr dalšími dvěma góly rozhodli o bodech ještě do půle. Nakonec z toho byla osmička, po níž hosté vstřelili alespoň čestný úspěch.

Ilustrační foto.
Neskutečné vyloučení. Brankář vynadal vlastnímu kouči

Jen o gól lépe dopadly druhé Beřkovice, ty Dolní. Ve Mšeně hostům napadaly do brány čtyři z celkem sedmi gólů až po dvou žlutých pro Karla Kmocha řečnícího nepatřičně na rozhodčího. Poločas jeho tým prohrál pouze těsně.

Dvěma týmům se povedl obrat domácích zápasů. Béčku Pšovky se začalo vedení ve Klech komplikovat po dvaceti minutách, kdy musel z brány zraněný Jenč. Jeho nástupce Netolický starší inkasoval dvakrát ještě do přestávky. Po ní výsledek zpečetil Petr Hyka. Další oprášená opora domácího mužstva nastoupila k teprve druhému utkání za poslední rok a proti svému někdejšímu klubu se hned zapsala mezi střelce.

Navzdory zpoždění nabranému částí výpravy v dopravní zácpě cestou na zápas vyhrála zárybská rezerva po sóloakci Laudy poločas utkání ve Všestudech. Viktorka se dostala do patřičného tempa ve druhé půli a nastřílela čtyři góly.

Právě asi o dvacet minut posunutý výkop zápasu se podle domácích nejspíš odrazil na jejich výkonu v prvním poločase. „Soupeř se připravoval v malém počtu, a to asi mělo vliv na naše hlavy. První půlka byla z naší strany hrozná,“ mínil stoper Ivo Lorenc. „Po troše průvanu v kabině už to byl jiný obraz. Podařilo se zápas otočit, ale už se musíme tomuto vyvarovat,“ přidal.

I. A třída: Dolní Bousov - Záryby, domácí Stejskal jistí míč před Schützem.
Záryby pokřtily Bousovu hřiště velkolepým obratem

Libiš B – H. Beřkovice 8:1
Branky: 12., 17. a 41. Prieložný, 36. a 38. Šobr, 58. a 81. Hrnčíř, 62. Mündl – 84. Novák. Rozhodčí: Kulhánek. ŽK: 0:1. Diváci: 40.

Mšeno – D. Beřkovice 7:1 (2:1)
Branky: 71. a 81. Wasyliw, 67. a 75. Guttenberg ml., 9. R. Kolumpek, 35. vlastní, 90. Dvorný – 31. Menčl. Rozhodčí: Švancara. ŽK: 1:4. ČK: 68. K. Kmoch (D. B.). Diváci: 20.

Hořín – H. Počaply 1:2 (1:1)
Branky: 24. Polanský – 1. Toman, 66. Fikart. Rozhodčí: Driml. ŽK: 2:3. Diváci: 85.

Kly – Pšovka B 3:1 (2:1)
Branky: 29. Lajn, 38. Šulc, 65. Hyka – 13. L. Krejčík. Rozhodčí: Eder. ŽK: 4:3. Diváci: 70.

Tišice – V. Borek 3:0 (2:0)
Branky: 34. Lauda, 37. Prejzek z pen., 87. Radl. Rozhodčí: Šulc. ŽK: 1:0. Diváci: 150.

Kralupy 1901 – Kostelec 2:0
Branky: 10. Zelenka, 48. Dobiáš. Rozhodčí: Princ. ŽK: 1:4. ČK: 82. Chvátal (Kost.). Diváci: 125.

Všestudy – Záryby B 4:1 (0:1)
Branky: 81. a 85. Faigl, 46. Růně, 75. Janíček – 31. Lauda. Rozhodčí: Hampl. ŽK: 5:1. Diváci: 80.

Hansoo v počtu pouhých třinácti závodníků získalo celkové třetí místo ze všech zúčastněných klubů
Mělnické Hansoo přivezlo z Moravy čtrnáct medailí