V sobotu od 10.15 čeká na tým od Ploučnice poslední zápas, když doma hostí Český Brod. Samotný klub zve všechny fanoušky, aby dorazili a společně oslavili postupový úspěch.

První čtyři stovky fanoušků dostanou jedno pivo zdarma ve stánku u Honzy Tesaře pod hodinami. Pivovar Cvikov totiž věnoval klubu hned čtyři sudy.

Trénink sester Kotulových v Baníku Most-Souš. Natálie (vlevo) a Renáta
Holky to umí taky: Škola byla víc než Sparta, manžel práskl "línou" fotbalistku

Fan klub CL Pivosi pořádá pochod od náměstí T.G.M. na fotbalový stadion u příležitosti oslavy postupu A mužstva Arsenalu Česká Lípa do třetí nejvyšší soutěže ČFL. Sraz všech fanoušků a sympatizantů klubu je v 9.15 na náměstí. „Poté se přesuneme na samotný zápas proti Českému Brodu. Všichni jste na pochod srdečně zváni,“ řekl za CL Pivosi Martin Ponocný.

Fanoušky na zápas lákají i samotní hráči. „Já bych jim hlavně chtěl poděkovat, jelikož chodili v hojném počtu na naše domácí zápasy a hlavně s námi jezdili i na venkovní utkání. Je to poslední zápas skvělé sezony, byl bych rád, kdyby nás tam bylo co nejvíc a společně bychom to oslavili,“ řekl zkušený Jan Filip, který před sezonou přišel, společně s Patrikem Havlem, z Vilémova.

„Myslím si, že i pro fanoušky jsou tam přichystaná nějaká trička. Bude tam i pódium, kde dostaneme medaile a pohár. Byl bych rád, kdyby fanoušci mohli na hřiště a mohli si to užít společně s námi,“ pevně věří.

„Chci všechny pozvat, aby se pobavili a užili si toho, že si Lípa po deseti letech zase zahraje třetí ligu. Pro nás s Honzou Filipem je to speciální v tom, že jsme zažili dva postupy za dva roky. Já jsem osobně změnil přístup k fotbalovému životu a jsem moc rád, že jsme splnili cíl a postoupili,“ zdůraznil Patrik Havel, šikovný záložník.

Modlany - Krupka 2:1
Sudí rekordman stihl za tři dny čtyři zápasy. Je mu osmdesát let, písknul i kraj

Právě u Filipa a Havla se jedná o krásný fotbalový příběh. „Já už jsem s fotbalem skončil a dal se na trénování. Před dvěma lety jsem zase začal hrát krajský přebor ve Vilémově a teď je tady třetí liga. Je to fantazie. Ale taky velká výzva. Pravděpodobně budeme hrát béčkovou skupinu, která je nesmírně kvalitní,“ má jasno odchovanec Varnsdorfu, který ale působil třeba i v Teplicích.

Patrik Havel už ve třetí ligu taky nedoufal, naopak počítal s tím, že fotbalovou kariéru dohraje právě na Děčínsku ve Vilémově.

„S Honzou bychom měli v České Lípě pokračovat. Je to prostě paráda. Celý rok jsme tomu obětovali a odměna je prostě super. Díky tomu jsme do Lípy šli, ten cíl byl prostě jasný. Takže si s Honzou v našem věku ještě zahrajeme třetí ligu,“ dodal Havel.


Načítám výsledky ...

„Rád bych pozval všechny fanoušky na poslední zápas sezóny aby s námi oslavili postup do České fotbalové ligy. Pro prvních 400 je pivo zdarma takže se to vyplatí. Bude tam snad i nějaký program po samotném zápase. Takže doufám, že fanoušci dorazí v hojném počtu,“ prohlásil David Halbich, českolipský kanonýr.

„Proč by měli fanoušci dorazit na poslední zápas? Tak hlavně, abychom oslavili postup do třetí ligy, protože tam Lípa prostě patří. Už jako malý jsem podával míče, když se tady třetí liga hrála. Zažil jsem tu atmosféru a vždy jsem zažít plný českolipský stadion,“ konstatoval Martin Žižka, další fotbalista Arsenalu.


Načítám tabulku ...