„Rekonstrukce klubu musí začít u jeho výkonného výboru,“ zdůraznil muž, který bude zastávat i funkci sportovního manažera.

Jak jako slavkovský rodák a občan snášíte smutnou současnost?

Slavkovská fotbalová současnost je opravdu velmi špatná, ne-li kritická a je vyústěním dlouhodobě nekoncepční práce, jak s mládeží, tak s dospělou kopanou v rámci celého klubu, a to v delším časovém období. Snahu některým členům výboru nelze upřít, ale jen snaha bohužel nestačí. Bez funkcionářských zkušeností a dlouhodobě vybudovaných kontaktů nelze úroveň udržet a už vůbec ne ji posunout dopředu.

Bývalý jihomoravský předseda fotbalového svazu Pavel Blaha.
Předseda Pavel Blaha: Brno do nejvyšší soutěže patří. Musíme věřit

V jakém stavu jste tedy převzal mužstvo a jak jej budete měnit?
Mužstvo, které tady zůstalo po sestupech, je pouze obrazem těchto podceňovaných a nedůsledných fotbalových rozhodnutí, včetně špatné přestupové politiky. Na druhou stranu si těch, kteří v této opravdu těžké situaci zůstali a svoji klubovou loajalitu si podrželi, opravdu velice vážím.

Ilustrační foto.
Komplex Hulín? Rozmetáno, těší vyškovské fotbalisty. Zvítězili vysoko 7:3
Záložník Osvětiman Veliče Šumulikoski poutal na hřišti v Nivnici velkou pozornost.
Veliče Šumulikoski: Fotbal mě pořád baví, nejsem frajer, který si vymýšlí

Z okresního přeboru by se mužstvo snad mohlo dostat zpět za rok. Jaké jsou vaše představy úrovní soutěže, kterou by Slavkov měl hrát a v jakém horizontu se to může podařit?
To je otázka na tělo, ale odpověď na ni je z oblasti věštění z křišťálové koule. Těch věcí, které se musí od podlahy změnit, je opravdu moc. Nicméně moje osobní přání bylo a bude dostat slavkovský fotbal tam, kam svojí bezmála stoletou tradicí a krásným zázemím patří, tj. nejvyšší krajské soutěže.

Do klubu se vracíte po deseti letech, teď ve dvojroli trenéra a manažera. Čeká vás spousta práce. Jaké je vaše největší přání?
V první řadě je to zdraví, pak trpělivost a pokora, protože tu budeme potřebovat asi nejvíc. Hráče budu muset připravit hlavně na to, že pro každého našeho soupeře bude zápas s námi vrcholem sezony. Musíme všichni pracovat jako jeden tým, jít zápas od zápasu. To bude naší největší devízou na cestě ke znovudobytí ztracených pozic. Doufám, že všechny tyto podněty a kroky budou velkým impulzem i pro slavkovské fanoušky, kterým v posledních letech fotbalový klub hodně dluží.

Trenér fotbalistů MFK Vyškov Jan Trousil.
Poslední dvě jara se nesmí opakovat, přeje si před MSFL trenér Vyškova Trousil