Místo, kde kope slavné AC Milán i jeho městský rival Inter. Na tohle posvátné místo se podívali kluci ze šumperské základní školy Sluneční.

Proč? Na jaře totiž triumfovali ve 22. ročníku McDonald's Cupu, v Olomouci ovládli finálové klání nazvané Svátek fotbalu.

Žáci ZŠ Sluneční v Šumperku.
VIDEO: Jak se mají vítězové McDonald's Cupu? Už se těší do Milána

Teď za to dostali odměnu: s trenérem Petrem Strnadem a učitelem Patrikem Turkem vyrazili na duel milánského AC s Laziem Řím.

McDonald's Cup, 23. ročník.Zdroj: McDonald's Cup„Kluci se těšili vlastně už od června, kdy jsme vyhráli,“ usmívá se kouč Strnad.

„A pak byli unešeni. Tak velký stadion, atmosféra, úroveň utkání. To je pro děcka velký zážitek,“ doplňuje ho pedagog Turek, jenž je rovněž trenérem mládeže v FK Šumperk.

Skvělý start kariéry

Kluci si podobné chvíle zasloužili. V turnaji totiž překonali velké favority a potvrdili, že šumperský ročník 2007 je oprávněně považován za velmi silný. „Řekl bych, že až výjimečný,“ potvrzuje Strnad.

I proto je o jeho hráče zájem ve zvučnějších klubech. Jeden z borců už kope za Sigmu Olomouc, na další se vyptávala třeba i mocná Slavia Praha. „Myslím si, že jsme jim ve škole i klubu schopni nabídnout dostatečně dobré podmínky,“ zdůrazňuje Turek.

Hráči ZŠ Sluneční Šumperk ovládli 22. ročník McDonald's Cupu a jejich trenér Petr Strnad
Fotbalový McDonald's Cup pro školáky startuje. Vyhrajte a zapište se do historie

O čem hovoří? Většina chlapců chodí už od prvního ročníku do sportovní třídy. Klub ve spolupráci se školou řeší jejich sportovní rozmach, ale také prospěch „Jeden z nás měl teď trochu problém, tréňa to s ním vyřešil. Jinak se snažíme i ve škole,“ ujišťuje kapitán Tomáš Luběna.

I proto přišla odměna.